Skrivekurs Bjarte Breiteig

Et lengre kurs for deg som trenger et veiledende blikk på egne tekster. Det blir gitt skriveoppgaver underveis, og kurset er åpent for alle skjønnlitterære sjangere og nivåer. Kursperiode: 15. september – 24. november. Opptak etter søknad

Skrivekurs Bjarte Breiteig

Fordypningskurs i kreativ skriving som passer både for deg som har skrevet en stund, og for deg som er uerfaren. Her vil du få hjelp til å lytte fram og utfordre din egen litterære stemme. Åpent for alle skjønnlitterære sjangre.

mer om kurset

Kurset vil gi et innblikk i grunnleggende skriveteknikker, med ulike fokus for hver kveld: presisjon, stemmebruk, dialog, perspektiv, plot etc. Det vil bli gitt både små inspirasjonsoppgaver og mer omfattende skriveøvelser. Vi vil studere eksempler fra etablert litteratur. Det blir også grundige plenumsgjennomganger av deltagernes eget materiale. Det forutsettes altså at du er innstilt på å skrive mye i kursperioden, men det er ingen forutsetning at du har et ønske om å bli forfatter – dette er like mye for deg som ikke har noe «prosjekt» og bare ønsker å utvikle skriveferdighetene dine. Om du står fast, vil du få hjelp til å komme videre.

Kursperiode: Hver tirsdag fra 15. september til 24. november, med unntak av tirsdag 29. september (pga. skolens høstferie). Tidspunkt:18.00 - 21.00. Kurset holdes på Litteraturhuset (Riverton i 2. etasje).

Pris: Kr 6000,- for 10 kurskvelder.

Bjarte Breiteig (f. 1974) har tidligere markert seg som en av våre fremste novellister, blant annet med bøkene Fantomsmerter og Surrogater. I fjor høst fikk han stor oppmerksomhet for sin første roman «Mine fem år som far». Breiteig har bred kurserfaring, blant annet fra forfatterstudiene i Bø og Tromsø.

søknad om kursplass

Det er kun 10 plasser. Det vil derfor være en opptaksprosess basert på innsendt materiale. Skriv litt om deg selv (maks en halv side) og hva du håper å få ut av kurset, og legg ved maks to sider skjønnlitterær tekst. Om du trenger hjelp for å komme i gang, kan du besvare denne oppgaven:

La en person minnes/assosiere ut fra en av de følgende gjenstandene – en badeand, en skinnjakke, en sparebøsse, en bok, et fotografi.

Om utseende og filformater:

• Bruk linjeavstand 1 1/2.
• Bruk minst 3 cm venstremarg, slik at det er anledning til å notere i margen. Litt romslig høyremarg også (ikke helt ut i kanten av arket).
• Ikke bruk formattert tekst, annet enn fete typer og kursiv.
• Filformater: Word-dokumenter er best (.doc eller .docx).

Søknadsfrist: 1. september. Svar kan forventes innen 8. september

[contact-form-7 id="5598" title="Skrivekurs med Bjarte Breiteig"]