Skriveforum: Skriv god sakprosa!

Hvordan skrive god sakprosa? Forfatter Dag Hoel tar deg med gjennom sakprosaens forskjellige sjangre, stilvalg og metoder i dette eksklusive kurset. Det vil også bli satt av tid til gjennomgang av den enkelte kursdeltagers tekst.

Skriveforum: Skriv god sakprosa!

Om kurset

Dag vil undervise i hvordan en kan bruke av sine egne erfaringer og interessefelt til å skape litteratur. Herunder hvordan en gjør tekster levende og sammenhengende til større arbeider.

En vesentlig del av kurset vil dreie seg om de enkelte kursdeltakernes skriveprosjekter. Dag vil veilede i metode, sjanger og det å skrive engasjert. Det forventes at deltakerne deler både tekstutdrag og prosjektbeskrivelser. Det er kun plass til 8 deltakere, slik at den enkelte får mest mulig hensiktsmessig hjelp til sitt prosjekt.

Tidspunkt: Lørdag 3., søndag 4., lørdag 17. og søndag 18. oktober 2020.
Kl. 11–15 alle dager.
Sted: Norsk Forfattersentrum, Bakkegata 1A, Trondheim
Kursavgift: 3500 (ordinær) /3000 (student, honnør og medlemmer i Norsk Forfattersentrum).

Søknad
Skriv et par linjer om deg sjøl, fullt navn, postadresse, e-postadresse og telefonnummer (du må melde fra om du er student eller pensjonist for å få rabatt). Søknaden skal inneholde 1–3 sider tekst, pluss ei enkel prosjektskisse. Deltakerne må være over 18 år.

Send til: siri.aurland.bredesen@forfattersentrum.no
Søknadsfrist: fredag 18. september
Svar på søknad: tirsdag 22. september

Om kurslederen

Dag Hoel (f. 1962) er en norsk filmprodusent, forfatter av dokumentarbøker og foredragsholder. Han er en av Norges framstående dokumentarister, og har vunnet en rekke priser for sine dokumentarfilmer. I tillegg har han skrevet fem sakprosabøker om storpolitiske tema. Bøkene hans er humørfylte og farga av at han er opptatt av internasjonale problemstillinger og tverrfaglige møter. Seineste bok er Fred er ei det beste. Fra innsiden av den norske ammunisjonsindustrien (Spartacus, 2017).

Utdrag fra anmeldelser:

«En av de ytterst få faktabøker man kan legge under juletreet til mennesker som ellers sverger til Morgan Kane – uten frykt for at den skal forbli ulest.»
- Bjørn Gabrielsen, Morgenbladet, om Dette er Cuba, alt annet løgn!

«Boka er en eneste lang invitasjon til tilfreds livsglede. Bye og Hoel har utført et stykke arbeid som tør kalles enestående.»
- Ola Lars Andersen, Klassekampen, om Dette er Cuba, alt annet løgn!

«en viktig bok om fortielse … sammenflettingen på flere nivåer og tilknytningspunktene til forfatterens egen barndom og familiehistorie er vellykket og gjør boka til noe mer enn en sakprosaisk brannfakkel. … Dag Hoels bok gir nøkler til å nærme seg fortielsens anatomi, og man får bare håpe at også politikere vil ta seg bryet med å sette seg inn i hva de driver med.»
- Jon Rognlien, Dagbladet, om Fred er ei det beste. Fra innsiden av den norske ammunisjonsindustrien.

Mer informasjon

Norsk Forfattersentrum Midt-Norge
siri.aurland.bredesen@forfattersentrum.no | Tlf. 21 09 57 72 | www.forfattersentrum.no
Arrangør: Norsk Forfattersentrum
Kurset er støttet av Trondheim kommune