Skriveforum: Hvordan skrive for barn?

Hvordan skrive for barn og samtidig ta vare på din egen litterære stemme? Hvordan skrive intuitivt eller planlagt? Hvilke strategier kan du bruke for å komme videre med teksten når det stopper opp?Dette er en eksklusiv mulighet for kun 10 deltakere. Kurset passer for deg som er i gang med skjønnlitterær skriving, og som ønsker å skrive for barn og unge. Kurset passer også for deg som er lærer eller bibliotekar med fokus på litteratur for barn og unge. Kurset ledes av forfatter Bjørn Sortland, som også er professor i skrivekunst ved Norsk Barnebokinstitutt.

Skriveforum: Hvordan skrive for barn?

Foto: Thor Brødreskift

Om kurset
Bjørn Sortland vil undervise i hvordan han jobber fra en idé til ferdig tekst. Det blir undervisning i teori, samt konkrete skriveøvelser. Sortland vil gi individuelle tilbakemeldinger på oppgavetekster. Han vil vektlegge forskjellige narrative strukturer, samt dramaturgi. Kurset vil inneholde eksempler fra film hvor det vil ses på paralleller mellom fiksjon i bøker og fiksjon på film.

Tidspunkt:
Lørdag 11. og søndag 12. juni 2022.
Kl. 12–16 begge dager.
Sted: Norsk Forfattersentrum, Bakkegata 1A, Trondheim
Kursavgift: 3500/3000 (student, honnør og medlem i Norsk Forfattersentrum)

Påmelding
Skriv et par linjer om deg selv, fullt navn, postadresse, e-postadresse og telefonnummer (du må melde fra om du er student eller pensjonist for å få rabatt). Deltakere må være over 18 år.

Send til:
siri.aurland.bredesen@forfattersentrum.no
Påmeldingsfrist: torsdag 9. juni.
Førsteperson til mølla.

Om kurslederen
Bjørn Sortland (f. 1968) er utdannet ved Skrivekunstakademiet i Bergen og debuterte som forfatter i 1992. Han har gitt ut en rekke prisbelønte bøker for barn, ungdom og voksne, og er særlig kjent for bestselgerserien Kunstdetektivene. Han er fra Bømlo og bor nå i Bergen.

Utdrag fra anmeldelser om Kunstnerdetektivene:

- Bjørn Sortland og Trond Bredesen har hatt en glitrende idé som de har gjennomført på imponerende vis: De har skapt en populær spenningsserie for unge lesere som i tillegg til forrykende underholdning tar leseren med til et nytt sted og et nytt kunstmysterium fra bok til bok. Angkor, Luxor og Venezia, Bergen, Barcelona og Istanbul: Bøkene inneholder spenning og humor, men også kunnskap om både kunst og geografi.
ANNE CATHRINE STRAUME, NRK 14.04/2014

Utdrag fra anmeldelser om Alle har eit sultent hjerte:
- Denne boka fikk i forrige uke litteraturkritikerprisen for beste ungdomsroman. Det fortjener en solid forfatter som Bjørn Sortland… Temaet er særdeles gjenkjennelig. Ina på 16 blir gravid etter et kort og fuktig møte med Erik…Den nydelige tittelen er hentet fra Bruce Springsteen. Det sier litt om hvor velklingende nynorsk er. Sortland er en sjeldent god språksnekker. Perspektiver er kun Inas, og gjennom henne får vi innblikk i uskyldig kjærlighet, forvirring og desperasjon.
CATHRINE KRØGER, DAGBLADET 16.03.2009

Mer informasjon
Norsk Forfattersentrum Midt-Norge
siri.aurland.bredesen@forfattersentrum.no |
Tlf. 21 09 57 72 | www.forfattersentrum.no
Arrangør: Norsk Forfattersentrum
Kurset er støttet av Trondheim kommune

Andre arrangement

Sjå alle arrangementa