Samtalen: Når kjærligheten tar slutt

Geir Gulliksen, forfatter av fjorårets kritikerfavoritt "Historien om et ekteskap" møter samlivsterapeut Sissel Gran, aktuell med boken "Det er slutt", til samtale om en av livets store kriser. Nydalen bibliotek torsdag 31. mars klokka 19.00. Gratis inngang.

Samtalen: Når kjærligheten tar slutt

Psykolog og samlivsekspert Sissel Gran møter forfatter Geir Gulliksen for en samtale om kjærlighetens løsrivelsesprosesser. Hva gjør det med et menneske å bli forlatt? Og hvordan er det å være den som forlater?

I samarbeid med Deichmanske bibliotek inviterer vi til tredje møte i vårens serie med forfattersamtaler i Nydalen. Forfatterne bokbader hverandre, diskuterer, leser fra sine nyeste bøker og svarer på spørsmål fra publikum.

I Gulliksens kritikerroste bok, Historie om et ekteskap, følger vi Jon og Timmys vei fra godt gift til ugjenkallelig separert. Deres kjærlighet var unik. Til den ikke var det lenger. Hva er det som kan drive to som en gang elsket fra hverandre? I Det er slutt hevder Sissel Gran at par ikke går fra hverandre på grunn av kommunikasjonssvikt eller krangler, men fordi de føler seg ensomme og utraderte. Den som forlater, går for å redde seg selv. Boken undersøker hva som leder frem til avgjørelsen om å bryte.

Geir Gulliksen (f. 1963) er forfatter og forlagsredaktør. Han debuterte i 1986 og har skrevet dikt, essays, skuespill, romaner og barnebøker.

Sissel Gran (f. 1951) er terapeut og spesialist i klinisk psykologi, foredragsholder og forfatter. I flere år var hun fast samlivsspaltist i A-magasinet, der hun skrev om sjalusi, utroskap, lidenskap og kjærlighetssorg.

Sted: Nydalen bibliotek, Nydalsveien 30C, Oslo (Biblioteket ligger i lokalene til Nydalen videregående skole, se kart under)

Gratis inngang. VELKOMMEN!

Arr: Norsk Forfattersentrum og Deichmanske bibliotek Nydalen

PRESSEKLIPP

Historie om et ekteskap (Aschehoug, 2015)

"Historie om et ekteskap viser forfattaren på sitt aller, aller beste ... modig og modent stiller han skarpt på det komplekse ansvaret menneske har overfor kvarandre, og like mykje overfor seg sjølv. Nettopp slik evnar han å skildre motsetningar i kjærleikens natur på ein lett stridig, kjærleg og konfronterande måte, slik nesten berre Geir Gulliksen kan." Margunn Vikingstad, Morgenbladet

"litterært imponerende... en av høstens beste", Klassekampen

"Sterkt om kjærlighet, sex og svik ... Historie om et ekteskap er, som alle Gulliksens bøker, skrevet med en enormt sterk språkfølelse som gjør romanen like vakker som den er interessant." Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

Det er slutt (Aschehoug, 2016)

Boken er nettopp utkommet, les mer her:
http://www.aftenposten.no/amagasinet/Sissel-Gran-Det-er-sart-a-gi-opp-kjarligheten-Vondt-a-slite-over-bandet-til-et-menneske-vi-en-gang-har-elsket-8365001.html?spid_rel

Hvordan kommer du deg til Deichmanske Bibliotek, Nydalen?

Deichmanske Bibliotek Nydalen ligger nær Nydalen Torg, og Nydalen T-banestasjon (ca 200 meter).

Reiser du med T-bane tar det rundt 10 minutter fra Oslo sentrum med T-bane 3 (Storo) og T-bane 6/4 (Ringen). Gå av på Nydalen T-banestasjon. Torgbygget er under ombygging, men følg trappene helt opp og ut, forbi Coop Prix. I det du kommer ut døren, ser du BI mot høyre. Du skal gå motsatt vei, til venstre, forbi Narvesen. Du vil straks se bygget til Riksteateret/Rikskonsertene foran deg, og du har Akerselva på venstre hånd. Ved broen over elva ser du skilting mot Deichmanske Bibliotek, Nydalen. Følg skiltene. Vi holder til i samme bygg som Nydalen Videregående Skole, bak Nydalen Bryggeri og Spiseri. Du ser DEICHMAN med store, røde bokstaver på vinduene våre, i Nydalsveien 30C.

Du kan også ta bussen. Buss 37, 54 og 30 stopper i nærheten. Se ruter.no for reiseplanlegging og detaljer.