Poesiti med Mette Moestrup og Mona Høvring

Dette blir faktisk en av de beste kveldene i verdenshistorien.

Poesiti med Mette Moestrup og Mona Høvring

Dette blir faktisk en av de beste kveldene i verdenshistorien.

Mona Høvring og Mette Moestrup har ting til felles. For eksempel debuterte de begge i 1998, og for eksempel har de begge brukt de siste 19 årene på å utvikle forfatterskap som befinner seg i super exclusive top VIP class hva angår kompromissløshet og kvalitet.

Selv om de lyriske stemmene deres kanskje kan oppleves ulike, deler de også mange litterære berøringspunkter. Man kan kanskje si at de begge deler et eksplisitt feministisk utgangspunkt, men er i stand til å trancendere til et nivå hvor utgangspunktet tar inn i seg den menneskelige oppfatningen av livet, universet og alt mulig. Dette er STOR litteratur, med de breeeedeeeeste av horisonter.

Mette Moestrup har skrevet en hel rekke med eksepsjonelt interessante bøker, blant annet Golden Delicious, King Size og Dø, Løgn, Dø. Hennes siste utgivelse er diktsamlingen Omina, som hun skrev sammen med Naja Marie Aidt. Hun besøkte også Æ Å Trondheim litteraturfestival tidligere i år, og vi er svært lykkelige over at hun takket ja til å komme nordover igjen så snart.

Mona Høvring fikk masse velfortjent oppmerksomhet i det brede lag av befolkningen da romanen Camilla's Lange Netter ble nominert til Nordisk Råd's Litteraturpris. Hennes øvrige forfatterskap omfatter flere romaner og diktsamlinger, som alle kan omtales som kritisk lesverdige.

Samtalen ledes av Anne Dorte Lunås.

Poesiti arrangeres av Norsk Forfattersentrum, Litteraturhuset i Trondheim og Beijing Trondheim, med økonomisk støtte fra Fritt Ord, Trondheim kommune og Kulturrådet.