Poesifestivalen i Larvik

Festivalen ble en suksess i fjor, og skal ikke bli noe dårligere iår!

Poesifestivalen i Larvik

Festivalen ble en suksess i fjor, og skal ikke bli noe dårligere iår!
Det er mange spennende programposter og ikke minst mange sterke og gode forfatternavn på plakaten.

Bl.a kommer Nordisk råds litteraturprisvinner 2016, Katarina Frostenson. Hun sitter i Svenska akademien, og var således med å bestemme at Bob Dylan fikk Nobels litteraturpris. I sin diktsamling Sånger och formler har hun også skrevet et dikt om Bob Dylan. Frostenson skal bl.a møte Ole Paus i samtale med Fredrik Wandrup. Andre som kommer er Pedro Carmona –Alvarez som møter til Poesi&Snakk med Kjersti Annesdatter Skomsvold og Annelita Meinich. Begge er de forfattere, begge er de poeter, og begge har de gjendiktet. Dette kan bli en spennende samtale.

Henning H.Bergsvåg stiller til Poesi&Snakk med danske Theis Ørntoft og Kjersti Bjørkemo. Tre kritikerroste og spennende poeter, Om Bergvågs siste diktsamling Du er ikke her, skrev Aftenposten at det var årets beste. Om Bjørkmo skrev en anmelder at hun med Jeg har prøvd å bli venn med dyrene, har bevist sitt talent. I Danmark har det blitt sagt om Ørntofts diktsamling, Digte 2014 at den er et mesterverk, intet mindre.

Vilde Heggem opplevde å bli nullet, og representerer en av de unge stemmene, hun møter til debatt om ‘ de refuserte’ eller de nulla som det egentlig heter, sammen med leder av lyrikkutvalget, Arve Kleiva m.fl. Denne debatten er på ingen måte over. Anna Kleiva stiller til debatt om oversettelse, vi spør hva skjer når det oversettes mindre nordisk litteratur, hva er konsekvensene? Til debatt dstiller Anna Kleiva, Hilde Lyng, Pedro Carmona – Alvarez og det er Endre Ruset som leder debatten.
Andre poster er Poesiseminar med bl.a Anne Schaffer, Ida Lorien Ringdal, Endre Ruset og forestillingen Livets lys, om Harald Sverdrup, fremføres av Elfi Sverdrup og Thorstein Andreassen.
Poesigudstjeneste med bl.a Marte Valle og mye mye mer.

Aktuelle nettsider, www.poesihovedstad.no eller www.facebook.com/poesihovedstad og les mer om alle de spennende programpostene.