Podkastslipp: Min skrivemetode

Er du nysgjerrig på hvordan andre forfattere arbeider? Hvilke metoder de bruker, hvordan de sorterer stoffet sitt – kutter ut og limer inn igjen? Eller trenger du enkelt og greit litt inspirasjon for å komme i gang med egen skriving? Lytt til podkasten "Min skrivemetode", hvor fem forfattere fra Møre og Romsdal forfatterlag forteller om sine skrivemetoder, arbeidsrutiner og skrivefilosofi.

Podkastslipp: Min skrivemetode

Podkasten består av fem episoder, som slippes torsdag 30. september på Soundcloud. Forfatterne forteller sjøl om sin sjanger. Podkastene blir liggende tilgjengelig i 3 måneder.

Historiske romaner - Aina Basso

Aina Basso er forfatter og historiker, og i hennes nyeste bok Ungen har hun jobba med en barnedrapssak i Kristiania i 1901. Flere kvinner sto for retten, beskyldt for å ha tatt livet av et tjuetalls spedbarn. Hva skal til for at ei kvinne, som til og med er mor sjøl, tar livet av et lite forsvarslaust barn? Og ikke bare ett, men mange? Basso forteller om hvordan hun kom fram til at dette måtte bli en roman.

Sakprosa - John Roald Pettersen

John Roald Pettersen skriver sakprosa for barn og voksne, med historie og kulturhistorie som kjernetemaer. For ham begynner hver nye skriveprosess med en idé. Nå jobber han med ei bok om gullets historie for barn. I denne podkasten vil han snakke om å utvikle idéer, samle bakgrunnsmaterial og researche. Når skal man stoppe? Hvordan finne formen og formidle faktastoff til barn? Og, ikke minst: Hvorfor tenker Pettersen i firkanter?

Ungdomsbøker – Tiger Garté

Tiger Gartés siste utgivelse Dette dreper oss handler om en prepperfar som flytter ut i skogen med sin sønn for å leve som sjølbergere da koronapandemien bryter ut. Tvinges Samuel inn i sjølbergerlivet sammen med sin far, eller står han fritt til å ta sine egne avgjørelser? I sin research til romanen, har han gått sulten ute i skogen for å nærme seg karakterene sine og prepper-mentaliteten. Garté er i tillegg utdanna filmskaper, og forteller om hvordan hans skriving ligger tett på det filmatiske.  Hvordan unngå flate karakterer? Hva bør du tenke på før du sender utkastet ditt inn til et forlag? Og ikke minst: Når er et prosjekt klart til å deles med andre lesere?

Lyrikk – Øyvind Rangøy

Øyvind Rangøy begynte å skrive dikt for å forstå de bedre. Først skreiv han en del for Diktkammeret, så debuterte han på estisk. I år kom hans norske debut Dødsbu. Er et dikt noe du kan sette opp langs ei akse? Regne på verdien til ut fra klare parametre, eller må det oppleves? Hvordan kan du få de store følelsene ned på papiret i noen få setninger? Kan du skrive rasjonelt eller må du skrive ærlig? Disse spørsmålene søker Rangøy å finne svaret på i sin podkast.

Noveller – Marit Kaldhol

Hvor finner man stoffet sitt? Marit Kaldhol finner inspirasjon overalt: I det hverdagslige, i forskning, i medier, på TV, i møter med mennesker og i naturen.  Hun samler stoffet i notatbøker og dokumenter, og setter seg så ned for å skrive. Men hvordan griper hun fatt? Hvordan finne ut hvor det brenner, og få skrevet det som føles viktigst? Hvordan drive handlinga framover, og hvordan finne tekstas struktur? I denne podkasten tar Kaldhol lytteren med på reisa fra idéfase til ferdig produkt, med fokus på redigeringsfasa og språkarbeid på detaljplan.

Lytt til podkasten her: https://soundcloud.com/forfattersentrum

Podkasten er et samarbeid mellom Møre og Romsdal forfatterlag og Norsk Forfattersentrum Midt-Norge. Den er støtta av Møre og Romsdal fylkeskommune og Norsk kulturråd.

Andre arrangement

Sjå alle arrangementa