Om glemsel – med kjærleg helsing Henning H. Bergsvåg

Forestill deg at du husker hvert minste øyeblikk av ditt liv, forestill deg et samfunn der absolutt alt arkiveres. Bli med poeten Henning Bergsvåg i en hyllest til glemselen når han prøver å gjenreise viktigheten og det kreative potensialet i denne undervurderte egenskapen. Kan det tenkes at å glemme er helt avgjørende i relasjonene vi har til våre nærmeste, til våre venner og fiender, og i vårt kreative virke? Er det avgjørende å være i stand til å glemme for å opprettholde et noenlunde oppbyggelig syn på oss selv som mennesker og samfunn?

Om glemsel – med kjærleg helsing Henning H. Bergsvåg

Helge Skodvin

Glem Netflix og potetgull, tre ut i kvelden, inn på Skifte (gamle Logen bar) og unn deg en knapp time med Henning Bergsvåg som du aldri vil glemme!

Henning H. Bergsvåg er forfatter og litteraturformidler. Han debuterte i 2000 med diktsamlingen Newfoundland, og har siden gitt ut seks kritikerroste diktsamlinger. I 2012 etablerte han Poesidigg - en arrangementserie med opplesninger og samtaler med internasjonale og nasjonale poetar av høyeste kaliber. I serien får en også møte nye stemmer fra Bergen sine mange undergrunnsmiljø.

I Med kjærleg helsing inviterer vi en forfatter til å snakke om et selvvalgt tema; det kan være en interesse utenfor ens litterære virke eller et tema som går igjen i ens forfatterskap. Det eneste kriteriet er at foredraget ikke blir en direkte promotering av egne utgivelser. Tematikken kan være dagsaktuell, historisk, lokal, av filosofisk, kulturell, sosial, religiøs og/eller politisk art, det en måtte ønske. Formen kan være et vanlig foredrag eller løs og dialogisk med spørsmål fra salen.

Gratis inngang, Skifte, Det vestnorske teateret

Arrangementet er støttet av Fritt Ord

Andre arrangement

Sjå alle arrangementa