Om ensomhet med Hilde Østby

Alle har vi kjent på følelsen av ensomhet en eller annen gang i løpet av livet, men hva er egentlig ensomhet?

Om ensomhet med Hilde Østby

Ensomhet kan være farligere enn å røyke femten sigaretter om dagen. Det er blant det verste stresset du kan utsette kroppen for og det øker sjansen din for tidlig død med 26 prosent.

I fjor kom Hilde Østbys Kart over ensomheten – om vår ustoppelige trang til fellesskap og hva som driver oss fra hverandre. Boka markerte seg raskt som en svært aktuell og viktig utgivelse. I den undersøker Østby hva ensomhet er, de farlige konsekvensene av ensomhet, egen følelse av ensomhet i og utenfor relasjoner til sine nærmeste og det livsviktige samværet med andre.

Ensomhet, skriver Østby, er kroppens sult etter andre mennesker, hjernens behov for andres bekreftelse, som noe livsviktig, som noe helt livsnødvendig. Ensomheten er med andre ord noe vi må bekjempe i felleskap, til felleskapets beste.

Med utgangspunkt i Østbys kritikerroste bok, inviterer vi til samtale om hva ensomhet er og hva vi kan gjøre for å bekjempe den. Samtaleleder er avdelingsleder ved Norsk Forfattersentrum Sørlandet, Irene Gressli Haugen.

Hilde Østby (f. 1975) er idéhistoriker, forfatter, journalist og tidligere forlagsredaktør. Hun debuterte i 2013 med den kritikerroste romanen Leksikon om lengsel, og har siden utgitt bøker blant annet om humkommelse, om kreativitet og om magen (ja, kroppsdelen).

Arrangementet er et samarbeid med Kristiansand folkebibliotek, og er støttet Kristiansand kommune og Fritt Ord

Andre arrangement

Sjå alle arrangementa