Nordisk krimaften - De Litterære Festspill

Mestermøte med Staalesens utvalgte. Samtaler med Maj Sjöwall, karin Fossum, Håkan Nesser, Ian Rankin og Antti Tuomainen. Gunnar Staalesen er programleder.

Nordisk krimaften -  De Litterære Festspill

Mestermøte med Staalesens utvalgte. Samtaler med Maj Sjöwall, Karin Fossum, Håkan Nesser, Ian Rankin og Antti Tuomainen. Gunnar Staalesen er programleder.

Maj Sjöwall

Sammen med ektemannen Per Wahlöö skrev hun i perioden 1965–75 ti kriminalromaner som fremdeles leses og ikke minst har blitt til filmer og kriminalserier. Politietterforsker Martin Beck er kjent for de fleste. Ekteparet Sjöwall – Wahlöö regnes over hele verden som banebrytende krimforfattere og startet i realiteten det som senere har fått navnet «Nordic Noir».

www.piratforlaget.se

Ian Rankin

Ian Rankin er en skotsk forfatter som er særlig kjent for bøkene om politietterforskeren John Rebus. Han har i mange år også vært en meget populær forfatter i Norge. Rankins beskrivelser fra Edinburgh er ofte blitt sammenlignet med Staalesens beskrivelser av Bergen, og de har flere ganger opptrådt sammen på internasjonale litteraturfestivaler.

www.ianrankin.net/

Karin Fossum

I 1995 kom Evas øye, den første kriminalromanen med den sindige Konrad Sejer som etterforsker, og Karin Fossums gjennombrudd i forhold til et stort publikum var et faktum. Flere av romanene er filmatisert både for kino og TV. Fossum er tildelt Rivertonprisen to ganger, fått flere internasjonale priser og fikk for et par år siden også Amalie Skramprisen for sitt forfatterskap.

www.cappelendamm.no

Antii Tuomainen

Finsk prisvinnende tekstforfatter i reklamebransjen før han debuterte med sin første spenningsroman i 2007. Romanen Veljeni vartija («Min brors vokter») kom i 2009, og for sin tredje roman Helbrederen (2011) ble han tildelt prisen for beste finske kriminalroman.

www.fontforlag.no

Håkan Nesser

Debuterte i 1988 med romanen Koreografen. I 1993 mottok han Svenska Deckarakademins debutantpris for den første boken i serien om Van Veeteren. De følgende fire ble alle nominert til «Årets bästa svenska deckare», og to av dem vant prisen (Borkmanns punkt og Kvinnen med fødselsmerket). Den syvende Van Veeteren-boken, Carambole, ble kåret til beste skandinaviske kriminalroman 2000. Håkan Nesser avrundet Van Veeteren-serien i 2003 med Tilfellet G.

Han har siden utgitt fem bøker i serien om den italienskættede kriminalbetjenten Gunnar Barbarotti i Kymlinge: Menneske uten hund, En annen historie (beste svenske kriminalroman 2007), Beretningen om Herr Roos, De ensomme og De sørgende.

www.gyldendal.no

Literaturhuset i Bergen, Bergen kl 19.00
Billetter (ord.) 200.- (Honnør/stud.) 150.-

Forhåndssalg hos Norli Galleriet
Telefon 97478241 e-post; galleriet@norli.no
Åpent; mandag - fredag 09.00-21.00, lørdag 09.00-18.00

logo norli
bergen kommune
scandic
fritt ord
Gyldendal_logo

Andre arrangement

Sjå alle arrangementa