Medlemskurs med Mikkel Bugge: «Fra ord til handling»

Norsk Forfattersentrum Vestlandet inviterer til et tredagers intensivkurs som gir deg verktøy og inspirasjon til å jobbe med egne dramatiske tekster, både for scene og for skjerm.

Medlemskurs med Mikkel Bugge: «Fra ord til handling»

Foto: Privat

Om kurset

Vi vil diskutere og teste ut hva som gjør en scene god, hvordan man lager interessante situasjoner, hva som kjennetegner en spennende dramatisk karakter og hvordan vi lager konflikter med framdrift. Deltakerne får enkle skriveoppgaver med fokus på oppbygging av scener og situasjoner, konflikter og karakterer.

Kurset består av to samlinger, og det vil legges opp til skriving av egne tekster mellom samlingene. På den andre samlingen vil alle få tilbakemelding.

Kurset passer for forfattere som ønsker å komme i gang med å skrive dramatikk for scene eller skjerm, og som ønsker informasjon om bransjen. Kurset passer også for forfattere som ønsker å bli bedre på å bygge opp dramatiske scener innen sine sjangrer.

Om kurslederen

Mikkel Bugge (f. 1978) er forfatter og dramatiker. Han debuterte med novellesamlinga Yttersider i 2007. Han har siden gitt ut tre bøker og har blant annet vært nominert til Brageprisen, P2-lytternes romanpris og Ungdommens kritikerpris. Han debuterte som dramatiker i 2010 med forestillinga Velkommen på Hålogaland Teater, og har siden skrevet fire teaterstykker som har vært spilt på Den Nationale Scene, Teater Innlandet og Nationaltheatret. De siste årene har han hovedsakelig jobbet med ulike TV-serier og er høsten 2023 aktuell som episodeforfatter på Viaplayserien Furia, produsert av Monster.   

Praktisk info

Omfang: Tre økter á 4 timer

Første samling: Var mandag 4. september kl. 17–21
Andre samling (helg): Fredag 29. september 17–21 og lørdag 30. september 12–16  

Kurssted: Norsk Forfattersentrums lokaler på Litteraturhuset i Bergen, Østre Skostredet 5-7

Kurset er eksklusivt for medlemmer av Norsk Forfattersentrum
Kursavgift: kr 600,-

Påmelding til: sissel@forfattersentrum.no

Kurset er støttet av Bergen kommune

Andre arrangement

Sjå alle arrangementa