Masterclass for medlemmer med Linn Ullmann

Har du behov for faglig påfyll? Vi har gleden av å invitere til en masterclass ledet av Linn Ullmann med selve skriveprosessen som tema.

Masterclass for medlemmer med Linn Ullmann

Foto: Kristin Svanæs-Soot

Noen stikkord: Hvordan gjør vi det? Hvordan begynner vi? Hvordan fortsetter vi? Hvordan blir vi værende i det?

Det er lett å arbeide, når sjelen leker, skrev Emily Dickinson, men det er ikke alltid sjelen leker, og det visste Emily Dickinson veldig godt.  Å skrive er et arbeid, et håndverk, en øvelse i oppmerksomhet og en streben etter presisjon. Linn Ullmann tar med seg ti stolper — ti nøkkelord — som et utgangspunkt for en dialog om å skrive, lese og leve.

Linn Ullmann har bakgrunn som journalist og litteraturkritiker og er i dag en av Nordens fremste forfattere. Hun debuterte i 1998 med romanen Før du sovner og har til sammen utgitt syv romaner. Hun har mottatt en rekke priser, bl.a. Gullpennen for sitt journalistiske virke og Amalie Skram-prisen, Doblougprisen og Aschehougprisen for sitt samlede forfatterskap. Hennes foreløpig siste roman, Jente, 1983, utkom i 2021 og for denne boken ble hun nominert til Nordisk råds litteraturpris for andre gang.

Linn Ullmann har bred erfaring som skrivelærer og har undervist i skrivekunst flere år, både i utlandet og her hjemme. Hun har ledet mesterklasser for både svenske og danske forfatterkolleger i en årrekke.

 

PRAKTISK

Når: Søndag 2. juni, fra klokka 12.30-17.30

Hvor: Litteraturhuset i Oslo (rom: Riverton i 2. etasje)

Pris: 750 kroner (inkludert kaffe/te og varm lunsj)

Denne masterclassen er åpen for medlemmer av Norsk Forfattersentrum. Send en kort søknad (maks en side) i skjemaet under og skriv litt om deg selv, hva du skriver og hva du leser - og hva du håper å få ut av denne dagen.  

Søknadsfrist: 15. mai. Begrenset antall plasser.

PÅMELDINGSSKJEMA

(Merk: Kvittering på innsendt skjema er ikke bekreftelse på plass, kun at påmeldingen din er registrert. Du får beskjed i egen e-post innen 25. mai).

Skjema sendt.
MERK: Kvittering på innsendt skjema er ikke bekreftelse på plass, kun på at søknaden er registrert. Du får svar i egen epost innen 25. mai
Oops! Something went wrong while submitting the form.

HER FINNER DU OSS