LITTERATEN: Tingenes tilstand. Sandra Lillebø i samtale med Morten Wintervold

Sandra Lillebø har fått mye og fortjent oppmerksomhet for sin nye roman, Tingenes tilstand, der fortelleren langt på vei lar skriften begå overlagt modermord.

LITTERATEN: Tingenes tilstand. Sandra Lillebø i samtale med Morten Wintervold

«Slik er det blitt. Det er henne eller meg», skriver jeg-fortelleren i Tingenes tilstand. Og: «Det finnes ikke én forfatter som som skriver noe det er verdt å lese, som ikke allerede vet hva hun holder på med. Jeg vet hva jeg gjør.»

Fortellingen om oppveksten med en psykisk syk mor, med stadig flytting til nye steder, der ingen utenfra har vært i stand til å se eller hjelpe datteren, må skrives for å bli virkelig. Den usentimentale, kontrollerte skriften som kreves for å løsrive seg fra morens og sykdommens grep, har likevel rifter der sorgprosessen som pågår parallelt, skinner gjennom.

Sandra Lillebø er født i 1978 i Ålesund og bor i Bergen. Hun debuterte som forfatter i 2011 med diktsamlingen Navnet på den ensomme er frigitt. I 2016 kom hennes andre bok, diktsamlingen Alt skal skinne og blø. Tingenes tilstand er hennes tredje bok.

Morten Wintervold er født i 1981 i Tromsø. Wintervold underviser i skrivekunst ved Forfatterstudiet i Tromsø. Han debuterte med diktsamlingen Utfall i 2002 og har gitt ut til sammen fem diktsamlinger, sist BYEN, BYEN, BABYEN(2019).

NB! Begrenset antall plasser pga. smittevernhensyn. Forhåndspåmelding til ingvild.holvik@forfattersentrum.no

Litteraten er støtta av Fritt ord, Tromsø kommune og Norsk Forfattersentrums medlemsfond.

Andre arrangement

Sjå alle arrangementa