LITTERATEN: Poetikkseminar med Martin Glaz Serup (DK)

Fordi sorgen er stor / disse ord

LITTERATEN: Poetikkseminar med Martin Glaz Serup (DK)

Fordi sorgen er stor / disse ord

eller går det virkelig an å leve og dø i vanskelige tider uten å miste besinnelsen. Martin Glaz Serup vil se på hvordan Øyvind Berg produserer offentlig ømhet i sine ofte platte, rimende, vittige, patosfylte, bonmotaktige, ahierarkiske, overraskende og innimellom overrumplende vakre dikt; hvordan de handler om og med poesi, politikk, sex, småsparere, om tull & alvor, som heller ikke i poesien lar seg atskille.

Martin Glaz Serup (f. 1978) er dansk forfatter og kritiker. Han har skrevet en lang rekke diktsamlinger, barnebøker og dessuten litteraturteori. Han er Ph. d. med avhandlingen Kulturel erindring og konceptuel vidnesbyrdlitteratur (2015), og har mottatt blant annet Københavns Universitets Guldmedalje, Michael Strunge-prisen og Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat. Han står også bak bloggen Kornkammer.

Poetikkseminaret er en forelesningsrekke der gjestelærerne på Forfatterstudiet reflekterer rundt et selvvalgt emne i en uformell setting. Poetikkseminaret er gratis og åpent for alle.

Litteraten er støtta av Tromsø kommune, Fritt ord og Norsk Forfattersentrums medlemsfond.