LITTERATEN: Poetikkseminar med Martin Glaz Serup

Læsesteder, Romerske nætter og mit forhold til Pasolini

LITTERATEN: Poetikkseminar med Martin Glaz Serup

Martin Glaz Serup skriver i sin siste diktsamling, Romerske nætter, om Roma, om sin egen skilsmisse, og om å miste sin mor. Det er dikt som, i følge ham selv, ville have set meget anderledes ud, hvis ikke det havde været for Pier Paolo Pasolinis poesi, der med sin kraft og sit eksempel, tvang mig til at skrive på andre måder end jeg ellers ville have gjort. Hvordan, mer presist, kommer han inn på i sin poetikkforelesning. Han vil også komme inn på stedets betydning for det man skriver – og leser, ikke minst. Underveis vil han lese tekster fra Romerske nætter og fra den ennå upubliserte samlingen Læsesteder.

Martin Glaz Serup (f. 1978) er en dansk poet, barnebokforfatter og redaktør. Han er utdannet fra Forfatterskolen i København, og er doktorgradsstipendiat på Institut for Kunst- og Kulturvidenskab på Københavns Universitet. Han debuterte i 1998 med dikt i lyrikktidsskriftet Hvedekorn og har gitt ut ti diktsamlinger og åtte barnebøker, og har undervist på en rekke av de danske forfatterutdanningene.

Glaz Serup har også vært redaktør og grunnlegger av litteraturtidsskriftet Apparatur og internettportalen Litlive, redaksjonssekretær i Hvedekorn, samt redaktør og bidragsyter til litteraturbloggen Promenaden.

Poetikkseminaret er en åpen forelesning med Forfatterstudiets gjestelærere. Seminaret byr på møter med toppsjiktet av norske og nordiske forfattere, som deler sine tanker om egen skrivepraksis. Poetikkseminaret arrangeres av Forfatterstudiet og Forfattersentrum, og er åpent for alle.

Prelaten Kro og Scene kl. 19.00

Gratis inngang.

I samarbeid med Forfatterstudiet i Tromsø.

Litteraten arrangeres med støtte fra Tromsø kommune, Fritt Ord og Norsk Forfattersentrums medlemsfond