Litteraten: På flukt

Iraj Nouri er forfatter, bildekunstner, illustratør og designer med utdannelse fra Teheran.

Litteraten: På flukt

Han ga i 2015 ut romanen Reza, hvor hovedpersonen er en kunstner som må flykte fra Iran, og til slutt havner i Norge. Han vil samtale med Skåden om boken, som tematiserer avgjørende valg og møter mellom mennesker.

Magnum-utstillingen Uprooted, som for tiden vises på Perspektivet Museum, danner bakteppe for samtalen. Utstillingen visualiserer det store antallet internasjonale konflikter siden andre verdenskrig, og hvilke enorme mengder mennesker som har blitt tvunget i eksil og måttet flykte som følge av disse. Felles for alle er deres usikre framtid.

Iraj Nouri bor i Melbu. Han har tidligere skrevet og illustrert bildebøkene Zal den hvithårede (1998), Zal og Rudabe (2000), og Rostæm (2002), alle fritt gjendiktet fra det tusen år gamle persiske eposet Shahname. Han har også illustrert flere bøker av andre forfattere.

Sigbjørn Skåden er fra Skånland og bor i Tromsø. Hans siste utgivelse er den Havmannprisvinnende romanen Våke over dem som sover (2014). Han har høstet stor anerkjennelse og en Nordisk råds litteraturprisnominasjon for sitt lyriske, samiskspråklige forfatterskap, og har gitt ut bøker for barn og unge på norsk og nordsamisk.

Café Cora, Perspektivet Museum, Kl. 20.00
Gratis inngang!

Arrangeres av: Norsk Forfattersentrum og Perspektivet Museum

Litteraten er støttet av Fritt Ord, Tromsø kommune og Norsk Forfattersentrums medlemsfond