Forfatterstudiet og Forfattersentrum inviterer til åpent poetikkseminar med Espen Stueland på Studenthuset Driv.
Stuelands forelesning tar utgangspunkt i essaysamlingen 700-årsflommen. 13 innlegg om klimaendringer, poesi og politikk som ble utgitt i 2016.
Høsten 2014 ble Vestlandet rammet av storflom. Espen Stueland var på vei hjem fra fotballtrening på Voss med sin yngste datter da vannmassene slukte sykkelen hennes. Tre dager senere estimerte meteorologene at vi sto midt i en 700-årsflom.
Hvilket språk bruker vi for å snakke om klodens tilstand? Kan fortellinger om det hverdagslige skape varig engasjement for å bremse farlig global oppvarming? Hva gjør det med et lokalsamfunn å bli rammet av flom eller naturkatastrofe?
Espen Stueland (f. 1970) debuterte i 1992 med diktsamlingen sakte dans ut av brennende hus, og siden da har han utgitt mange bøker i ulike sjangre: essaysamlinger, gjendiktninger, diktsamlinger, en roman og det kulturhistoriske storverket Gjennom kjøttet (2009). For sitt forfatterskap og kritikervirke er Stueland blitt tildelt en rekke priser og stipender.
Poetikkseminaret er en åpen forelesning med Forfatterstudiets gjestelærere. Seminaret byr på møter med toppsjiktet av norske og nordiske forfattere, som deler sine tanker om egen skrive-praksis. Poetikkseminaret arrangeres av Forfatterstudiet og Forfattersentrum, og er åpent for alle.
Litteraten arrangeres med støtte fra Tromsø kommune, Fritt ord og Norsk Forfattersentrums medlemsfond.