Litteraten – Jon-Are Masternes om «Det som spiser meg»

Debutant Jon-Are Masternes, også kjent som tromsørapperen Klish, forteller åpent og ærlig om å leve med autisme.

Litteraten – Jon-Are Masternes om «Det som spiser meg»

Jon Are-Masternes. Foto: Astrid Waller

Jeg har faste regler for hvordan jeg skal være når jeg handler, når jeg tar bussen, hvordan hver dag skal være, hvordan andre mennesker skal være og hva jeg ikke burde snakke om når jeg møter andre.

 

Jon-Are Masternes fikk diagnosen autismespekterforstyrrelser (ASF) da han var 35 år. I «Det som spiser meg» tar han leseren med inn i sitt eget hode og til en tilværelse som kan synes både kaotisk, streng og ikke minst slitsom. Autismen er til å leve med, men det krever nitid planlegging og utmattende tankearbeid.

«Det som spiser meg» er en ærlig og sårbar fortelling om hvorfor kommunikasjon kan være så vrient, men også om psykiatri, rus, selvskading, musikk, tunge tanker, om ikke å passe inn - og om det å bli glad i sin egen annerledeshet.

 

Jon-Are Masternes er låtskriver og tekstforfatter. Han er bedre kjent under artistnavnet Klish. I fjor slapp han sin tredje fullengder, HGDFM, og i høst kommer en deluxe-utgave av HDGFM-albumet fra i fjor. 6. oktober 2023 kommer hans debutbok, «Det som spiser meg».

Samtalen vil bli ledet av poet Morten Wintervold.

Tid: Onsdag 25. oktober 2023 kl. 19.00

Sted: Tromsø, Amtmandens

Gratis inngang

  

Arrangør: Norsk Forfattersentrum Nord-Norge

Andre arrangement

Sjå alle arrangementa