LITTERATEN: Jeg går i sorg. Rune Christiansen om demens

Forskningsgruppen Health, Art and Society (HAS) og Norsk Forfattersentrum inviterer til samtale med Rune Christiansen om demens, sorg og forsoning.

LITTERATEN: Jeg går i sorg. Rune Christiansen om demens

Foto: Baard Henriksen

I sin nyeste diktsamling «Jeg går i sorg» skriver Christiansen om en mors forsvinning inn i glemselen. Samlingen åpner i det akutte: i den dementes brennende smerte, øyeblikkene da hun innser at hun mister seg selv; i sønnens sorg over det langtrukne tapet. Men parallelt med de brutale betingelsene finnes også et slags håp, i nostalgien, i det tilsynelatende ubetydelige småtteriet i omgivelsene, og ikke minst i litteraturen. «Jeg går i sorg» er en bevegende og trøsterik dialog mellom fortvilelse og forsoning, erindring og lesning.
Rune Christiansen (f.1963) debuterte i 1986 med diktsamlingen «Hvor toget forlater havet» og ble straks en sentral og innflytelsesrik litterat. Han har gitt ut en rekke kritikerroste diktsamlinger og romaner, og har mottatt mange priser, bl.a. Brageprisen, Doblougprisen og Gyldendalprisen. «Jeg går i sorg» er Rune Christiansens tolvte diktsamling.
Ingri Løkholm Ramberg er doktor i nordisk litteratur. Hun er en del av den interdisiplinære forskningsgruppen Health, Art and Society (HAS) ved UiT - Norges arktiske universitet, med fokus på sykdomsnarrativ.

Arrangementet er gratis og åpent for alle!

Litteraten er støttet av Norsk Forfattersentrums medlemsfond og Fritt Ord.