Litteraten – Førsnakk med Monica Isakstuen om «Kjære Albert»

Monica Isakstuen brekker opp Albert Åbergs familieidyll, og lurer på hvor moren er, og kanskje viktigere – hvorfor er hun ikke der lengre?

Litteraten – Førsnakk med Monica Isakstuen om «Kjære Albert»

Foto: Paal Audestad

Jeg har tre barn som jeg har lest Albert Åberg-bøkene med. Hva hvis jeg kan bruke dét universet som bakteppe, tenkte jeg. Bare i mitt eget hode liksom, som en brekkstang

 

I «Kjære Albert» inviteres vi inn i familiestua til Albert Åberg, hvor et eksplosivt oppgjør foregår. Samtalen dreier seg rundt forestillingens kjernespørsmål; kan en mor velge bort sitt barn? Hva skjer når den fraværende moren plutselig dukker opp, midt på natten, i stua der hun ikke lenger bor? Faren til barnet sitter i godstolen sin, lar seg ikke affisere noe videre over hennes plutselige opptrinn. Men moren søker svar. Moren må ha svar. Hvorfor er hun ikke der, sammen med faren, hvorfor bor hun ikke der med dem, sammen med barnet sitt? Hva skjedde, egentlig? Hvis hun ikke vil være mor, hvem er hun da?

«Kjære Albert» hadde urpremiere på Hålogaland Teater i Tromsø 22. september 2023.

Torsdag 26. oktober møter Monica Isakstuen teatersjef og stykkets regissør Egill Pálsson til Førsnakk i foajeen på Hålogaland Teater. Det er ikke nødvendig å ha sett stykket på forhånd.

Billetter til selve stykket må kjøpes på Hålogaland Teater sine nettsider.

Les Hålogaland Teaters intervju med Isakstuen her.

Tid: Torsdag 26. oktober 2023 kl. 19.00
Sted: Tromsø, Hålogaland Teater
Gratis inngang

Arrangør: Norsk Forfattersentrum Nord-Norge

Andre arrangement

Sjå alle arrangementa