AVLYST! Litteraten: Førsnakk med Kjartan Fløgstad

Under Nordlysfestivalen 2024 er det urpremiere på Kjartan Fløgstads sangsyklus Sør-Varanger suite, tonesatt av Trygve Seim. Før urpremieren av «Toner fra grenseland», møter vi Kjartan Fløgstad i samtale om musikk og litteratur – i grenseland.

AVLYST! Litteraten: Førsnakk med Kjartan Fløgstad

Foto: Julie Pike

I samtida blei også Shakespeare sett på som vulgær, provinsiell, og overvurdert av mange kritikere, hevda Björn Damaskus ofte i selskapslivet. «I dag er det slik med Elvis og Stones. Og med bodskapen i vokalen til Dylan, som du ofte må leita etter, langt inne i lydmixen.»

Dette skriver Kjartan Fløgstad i Grense Jakobselv. Urfremføringen av Fløgstads sangsyklus Sør-Varanger suite, byr på en utmerket anledning til å reflektere over betydningen, forbindelsene og grensene mellom kunst og virkelighet, mellom litteratur og musikk, både i nord og sør. Hva tenker forfatteren selv?

Velkommen til samtale med Kjartan Fløgstad. Samtalen ledes av Ruben Moi, professor ved UiT. Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Etter arrangementet spilles konserten Toner fra grenseland, urfremføringen av Sør-Varanger suite, tonesatt av Trygve Seim. Billetter kan du kjøpe her.

Tid: Mandag 29. januar, kl. 17.30
Sted: Tromsø, Verdensteateret
Gratis inngang

Arrangementet er et samarbeid mellom Nordlysfestivalen og Norsk Forfattersentrum Nord-Norge.