LITTERATEN: Finn din sjanger - NO FEAR NO HATRED NO MERCY NO COMPROMISE

I 30 år har Motorpsychos musikk utviklet seg, tatt overraskende veier, blitt elsket, tidvis geniforklart, beskrevet og analysert av såvel presse som fans over hele Europa.

LITTERATEN: Finn din sjanger - NO FEAR NO HATRED NO MERCY NO COMPROMISE

I 30 år har Motorpsychos musikk utviklet seg, tatt overraskende veier, blitt elsket, tidvis geniforklart, beskrevet og analysert av såvel presse som fans over hele Europa. Dette er det uomtvistelige utgangspunktet for en kveld som ikke først og fremst handler om å høre på Motorpsycho, men å lese Motorpsycho. Bandets tekstunivers er, når man først dykker ned i det, like komplekst og mangefasettert som musikken: det finnes referanser til oppvekst og enkel (og, vel, komplisert kjærlighet) her, til sekstitallets motkultur, maritime referanser, massemordere og hunder i verdensrommet, fortellinger om småbarnslivet og musikkhistorien; det finnes opprør og mot, tap og overgivelse, aggresjon og trøst, hint og koder, tilfeldigheter og tallet 577. Dette danner utgangspunktet for en samtale mellom forfatteren Johan Harstad og Bent Sæther fra Motorpsycho om bandets tekster og litterære bagasje, hvor målet er å belyse hvor mye mer enn lyd som utgjør Motorpsychos univers.

Etter samtalen vises konsertfilmen Demon Box: Live at Rockheim.

17:45-18:30 Samtale Bent Sæther & Johan Harstad

ca. 18:30 - 20:30  Visning av konsertfilmen Demon Box: Live at Rockheim.

INNGANG: 110,- / 85 ,- (medlemmer Cinemateket)

Bent Sæther er bassist, vokalist og produsent. Sammen med Hans Magnus Ryan startet han Motorpsycho i 1989. Sæther har også medvirket i flere andre bandprosjekter og vært produsent for flere norske artister.

Johan Harstad er forfatter. Han har utgitt en rekke skjønnlitterære bøker siden debuten i 2001. I 2012 utga han en monografi om Motorpsycho og sitt forhold til albumet Blissard. Harstad har også ved flere anledninger samarbeidet med bandet, bla gjennom design av plakater, merchandise og platecover.

Arrangementsrekka «Finn din sjanger» presenterer bøker og forfattere innafor et bredt spekter av litterære sjangre, gjennom forfattersamtaler over hele landet. Samtalene gir innblikk i forfatternes egne arbeidsmåter og erfaringer. Målet med samtalene er å trigge lesegleden hos publikum gjennom sjangerutforskning, ved å se på sjangerens konvensjoner, overlapp, brudd og fargesprakende muligheter.

       

     

 

Andre arrangement

Sjå alle arrangementa