LITTERATEN: En strek gjennom tyngdekraften

Sci-fi på Litteraten

LITTERATEN: En strek gjennom tyngdekraften

Foto: Baard Henriksen (Schrattenholz), Tommy Ellingsen (Knudsen) og Tanya Busse (Skåden)

«En strek gjennom tyngdekraften» er en samling tekster som på hvert sitt unike vis beskriver nye, fantasifulle, utvidede og utsatte måter å eksistere på - i tid, rom og form. Man møter alt fra klonede, yngre versjoner av en selv, barneandroider eller halvdøde hjernenettverk underlagt et moderne slaveri. Som i mye annen science fiction, kan man også her skimte dagsaktuelle tema som flyktningkrise og miljøaktivisme.

Under Kulturnatta 2022 skal redaktør Maria Dorothea Schrattenholz møte to av antologiens bidragsytere, Cathrine Knudsen og Sigbjørn Skåden, i samtale om deres tekster og science fiction som sjanger.

Cathrine Knudsen (f. 1970) er bosatt i Vikersund. Hun debuterte i 2005 med romanen «Mulighetene», og har utgitt ytterlige seks romaner. I 2017 mottok hun Stig Sæterbakkens minnepris for et forfatterskap med «overbevisende litterære kvaliteter, originalitet og mot til å skape sine egne prosjekter».

Sigbjørn Skåden (f. 1976) er fra Skånland, bosatt i Tromsø. Han har både samisk og norsk som skrivespråk og debuterte i 2004 med det episke langdiktet «Skuovvadeddjiid gonagas», som ble nominert til Nordisk Råds litteraturpris. Siden sin debut har han utgitt enda ei diktsamling, en barnebok og tre romaner.

Arrangementet er gratis og åpent for alle!

Litteraten er støttet av Norsk Forfattersentrums medlemsfond og Fritt Ord.

Andre arrangement

Sjå alle arrangementa