Litteraten: En snekkers dagbok

I forbindelse med Hålogaland Teaters oppsetting av Strindbergs evigaktuelle Frøken Julie, setter vi klassetematikken i lys av den norske samtiden ved å invitere Ole Thorstensen til samtale i Teaterkafeen.

Litteraten: En snekkers dagbok

Thorstensen har skrevet En snekkers dagbok, som er en fortelling om arbeidet som tømrer, og handler samtidig om arbeid og identitet, og samfunnets holdninger til manuelt arbeid. Thorstensen peker på skillet mellom de manuelle og de akademiske yrkene, og argumenterer for at samfunnets syn på håndverksyrkene skaper nye klasseskiller.

Boken har blitt godt mottatt av anmeldere med både yrkesfaglig og litteraturfaglig bakgrunn. Thorstensen har også markert seg som samfunnsdebattant, da han sparket i gang debatten om De manuelle i Morgenbladet, som skapte stort engasjement og blant annet fikk kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen på banen.

Thorstensen samtaler med forfatter Kjersti Kollbotn, som i sin seneste roman, Isbrann (2014), blant annet skrev om ønsket om å komme nærmere noe opprinnelig igjennom manuelt arbeid.

Arrangementet er gratis.

I samarbeid med Hålogaland Teater.

NF_logo_nord_norge

     

HT logo