Litteraten: Mellom makt og avmakt

Møt forfatter Sigbjørn Skåden og fotograf Julie Edel Hardenberg når de utforsker identitet, landskap og (post)koloniale perspektiver.

Litteraten: Mellom makt og avmakt

Foto: Tanya Busse (Sigbjørn Skåden). Julie Hardenbergs foto er privat.

Norsk Forfattersentrum Nord-Norge, Mađđi – Romsa kunsthall, forskningsprosjektet Urban Transformation in a Warming Arctic (UrbTrans) ved UiT/UiO og Forfatterstudiet ved UiT inviterer til en festaften under overskriften «mellom makt og avmakt».

Kvelden starter med et Poetikkseminar av forfatter Sigbjørn Skåden som skal snakke om å virke som samisk forfatter i etterdønningene av fornorskninga og å bruke skriving og språk som en metode for å ta tilbake tapt definisjonsrett over landskap. Deretter leser Julie Edel Hardenberg tekster fra sitt kunstneriske ph.d.-prosjekt «Between power and powerlessness – the de/colonized mind», etterfulgt av en samtale med Skåden.

Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Velkommen skal du være!

Tid: Torsdag 22. februar, kl. 20.00
Sted:
Amtmandens
Gratis inngang

20.00
«Med skrift skal tjuvgodset attføres»
Poetikkseminar med Sigbjørn Skåden

21.00
«Mellom makt og avmakt»
Julie Edel Hardenberg i samtale med Sigbjørn Skåden

Julie Edel Hardenberg er født og oppvokst i Nuuk, Kalaallit Nunaat/Grønland. Hun har studert kunst i Finland, Norge og England, og har en MA i kunstteori og kommunikasjon fra Det Kongelige Danske Kunstakademi. Hardenberg bor og arbeider i København, hvor hun for tiden er i gang med ph.d.-prosjektet «Between power and powerlessness – the de/colonized mind» finansiertav Novo Nordisk Fonden, Mads Øvlisen PhD scholarship. I løpet av de siste 25 årene har hun arbeidet med identitet og (post)koloniale perspektiver som etoverordnet tema. Hardenbergs røtter i de nordiske og inuitt-kulturer gir henneen innsikt i ulike inuitt-Kalaallit / Grønlandske identiteter og selvforståelser. På samme tid undersøker hun i sitt arbeide den økonomiske og sosiale avhengigheten mellom Danmark og Grønland, og dens innvirkning på grønlendere; fanget i en felles identitet mellom makt og avmakt.

Julie Edel Hardenbergs gjestekunstneropphold i Tromsø er organisert av Mađđi – Romsa kunsthall i samarbeid med forskningsprosjektet Urban Transformation in a Warming Arctic (UrbTrans), UiT/UiO.

Andre arrangement

Sjå alle arrangementa