Litterær samtale med Mirjam Kristensen og Gaute Heivoll

Hva betyr det for mennesker å uttrykke seg? Hva kan litteraturen bety for mennesker? Hvordan tenker forfatterne om det de skriver? Hva er egentlig viktig å skrive om? Møt forfatterne Mirjam Kristensen og Gaute Heivoll i samtale

Litterær samtale med Mirjam Kristensen og Gaute Heivoll

Foto fra venstre: Pål Gitmark Eriksen og Paal Audestad

Hva betyr det for mennesker å uttrykke seg? Hva kan litteraturen bety for mennesker? Hvordan tenker forfatterne om det de skriver? Hva er egentlig viktig å skrive om?

Lillesand Hotel Norge og Norsk Forfattersentrum Sørlandet inviterer denne våren til litterære samtaler der forfattere utfordres til å tenke lange og store tanker - eller veldig små og hverdagslige tanker- om litteraturen og livet.

Torsdag 29. februar får vi besøk av forfatterne Mirjam Kristensen og Gaute Heivoll. De vil snakke om det å skrive og tankene bak bøkene.
Både Kristensen og Heivoll er opptatt av det dypt menneskelige, og tema som skam, ensomhet, lengsel og livets skjørhet er ofte tilstede i romanene deres, men hvordan disse temaene behandles gjøres ofte svært ulikt.

Mirjam Kristensen (f. 1978) debuterte i 2000 med romanen Dagene er gjennomsiktige, og ble tildelt Tarjei Vesaas debutantpris. I 2010 fikk hun Amalie Skramprisen. Juryen skriver blant annet i sin begrunnelse at «noe av det som kjennetegner Amalie Skram som forfatter er hennes livsalvor, hennes mot og hennes vilje til å gå tett på de vonde og smertefulle sidene av livet. Amalie Skram ønsket å skildre virkeligheten som den var. Det samme alvoret, det samme motet og det samme ønsket om å være sannferdig kjennetegner Mirjam Kristensen som forfatter. Mirjam Kristensens stemme er alvorlig, men underfundig, modig, men stillferdig, ærlig, uten å bli påtrengende. Hun viser at det er mulig å skrive virkelige gode romaner på under 150 sider.

Gaute Heivoll er født i 1978, og oppvokst i Finsland utenfor Kristiansand. Han begynte tidlig å skrive og debuterte i 2002 med samlingen Liten dansende gutt. Året etter kom hans første roman Omars siste dager, og Heivoll ble av Lars Saabye Christensen kåret til "en betydelig stemme i den unge samtidslitteraturen." I 2005 fulgte han opp med den fantastiske og ambisiøse romanen Ungdomssangen og høsten 2010 opplever Heivoll sitt litterære gjennombrudd med romanen Før jeg brenner ned.
Gaute Heivoll skriver gjerne i skjæringspunktet mellom virkelige hendelser og fri diktning.

Priser

Litterær samtale: 100,- kl. 19:30
Litterær samtale + suppe m/focaccia: 250,- (suppen serveres kl. 18:30)

Billetter: Kan kjøpe i resepsjonen eller bookes på tlf. 37270144 / lillesand@hotelnorge.no

Arrangementet er støttet av Agder fylkeskommune.

Andre arrangement

Sjå alle arrangementa