Litterær høstfest – Ingvild Solstad-Nøis om «Villa Art»

På Amtmandens møter du tromsøforfatter Ingvild Solstad-Nøis i samtale om hennes nye roman, «Villa Art»! Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Litterær høstfest – Ingvild Solstad-Nøis om «Villa Art»

Forfatterportrett: Yngve Olsen Sæbbe

Villa Art er en urovekkende roman om nagende mistanker og overdreven forestillingskraft. Ingvild Solstad-Nøis skriver så det lyser, lukter og smaker i dette portrettet av en kvinne i skvis mellom idealer og realiteter og mellom rollene som lojal venninne og omsorgsfull mor.

Villa Art er et utstaffert feriehus i utkanten av en landsby i Sør-Frankrike. Hit kommer to vennepar med til sammen fire tenåringsbarn for å tilbringe en etterlengtet sommerferie, før den arktiske høsten setter inn der hjemme. Ambisjonene er høye for en uke fylt med aktiviteter, avslapning og gode måltider, men feriegjestenes ønsker går i sprikende retninger. Og ganske raskt stiger konfliktene til overflaten.

Ingvild Solstad-Nøis debuterte i 2011 med romanen «Jeg trodde det skulle bli fint å komme hit», og har siden da utgitt «Rolig sone» (2013) og «Eid» (2019) til strålende anmeldelser. I tillegg til å være forfatter er Ingvild Solstad-Nøis festivalsjef for Ordkalotten internasjonale litteraturfestival.

Tid: Fredag 6. oktober 2023 kl. 18.00
Sted: Tromsø, Amtmandens
Gratis inngang

Sagt om Villa Art (Forlaget Oktober, 2023)
«en solrik, urovekkende roman … I «Villa Art» slår idyllen raskt sprekker, både fysisk og mentalt ... Ikke minst er tenåringsadferden fint nyansert gjennom det voksne blikket som ikke helt vil innse at barn selv må erfare verden og ta ansvar for egne handlinger. Teksten vibrerer mellom det skjødesløse og det skjebnesvangre på en utfordrende måte»
JANNEKEN ØVERLAND, KLASSEKAMPEN

«Språket hennes er detaljrikt og levende, og det som først synes å være en litt døsig, besteborgerlig ferieskildring blir raskt en såpass kaotisk og spennende beretning at «Villa Art» blir vanskelig å legge fra seg.»
ODA FAREMO LINDHOLM, VG

Arrangør: Norsk Forfattersentrum Nord-Norge