Litterær hagefest i Adrianstua [digital]

Trøndersk forfatterlag, Adrianstua og Norsk Forfattersentrum inviterer til Litterær hagefest i Adrianstua. Vi byr på nye bøker, feiring av årets midtnorske forfattere, barnebokprogram og hagefestkunst!

Litterær hagefest i Adrianstua [digital]

I år fyller hagefesten 20 år. Siden oppstarten i 2001 har festen foregått i hagen i Adrianstua, med åpne dører og gratis inngang for alle som har lyst til å bli bedre kjent med midtnorske forfattere. I år er dessverre ikke dette mulig å gjennomføre med hensyn til smittevern. Derfor åpner beboerne Rune F. Hjemås og Heidi-Anett Haugen hagen og heimen sin for en storslagen digital heime-hos-reportasje.

Forfatter Kari Anne Bye er årets programleder, hun følger oss gjennom hagen i en timelang sjarmetappe der hun introduserer og intervjuer gjestene, og noen av dem leser kort fra sine nyeste bøker.

Adrianstuebeboerne Rune F. Hjemås og Heidi-Anett Haugen

PROGRAM

• Barnebok: Martine Grande leser fra Ørn
• Digital hagefestkunst fra Mari Oseland
• Barnebok: Åshild Moldskred leser fra Berre hopp!
• Mini-intervju med Adrianstuebeboer Rune F. Hjemås
• Litterært postkort fra Tonje A. Lissandrin i Italia
• Mini-intervju med Kristin Ribe og debutant Edel Maria Landsem
• Litterært postkort fra Øyvind Rangøy i Estland
• Sakprosaforfatterne Dag Hoel og Tor Eystein Øverås forteller om dyrking i hagen og om billigbokrevolusjonen
• Festtale ved tidligere Adrianstuebeboer Tale Næss

Dato: Søndag 26. september
Tidspunkt: 13:00 (sendinga vil ligge tilgjengelig i 24 timer).
Sted: Internett

Konferansier: Kari Anne Bye
Hagekunstner: Mari Oseland
Arrangør: Trøndersk forfatterlag, Adrianstua og Norsk Forfattersentrum
Produsert av: Nexthero
Grafikk: Kristin David-Andersen Øveraas
Støtta av:
Trondheim kommune, Fritt Ord, Norsk Forfattersentrum Medlemsfondet, Trøndelag fylkeskommune, Sparebank1 SMN, Strå blomsterverksted og forfatternes forlag


DELTAKERE:

Kari Anne Bye (f. 1983) kommer fra drama og teater og er utdanna historiker fra NTNU. Bye debuterte i 2020 med diktsamlingen Eg et før eg kjem. Hennes nyeste bok er Eg bur her no (2021).

Martine Grande (f. 1985) kommer fra Trøndelag. Hun er bosatt i Trondheim der hun jobber med animasjonsfilm og barnebøker. Ørn er den fjerde boka hennes.

Rune F. Hjemås (f. 1982) er en norsk forfatter bosatt i Trondheim. Han debuterte i 2008 med prosasamlinga Eg er ikkje redd, eg er ikkje redd, og har ei rekke utgivelser bak seg. Hjemås har bakgrunn fra Skrivekunstakademiet i Hordaland, og har tatt mastergrad i rettsvitenskap ved Universitetet i Bergen og Oslo. Ein bror i verdsrommet er hans første barnebok og Klimaendringer den sjette for voksne. Han driver forlaget og tidsskriftet Beijing Trondheim med Mathias R. Samuelsen. Hjemås bor i forfatterboligen til Trondheim kommune, Adrianstua.

Dag Hoel (f. 1962) er filmprodusent, forfatter og foredragsholder. Han har bakgrunn som fotoreporter og har arbeida med fattigdomsspørsmål i Mellom-Amerika og tverrkulturelle møter i Midtøsten. Hoel har tidligere utgitt en rekke sakprosabøker.

Edel Maria Landsem (f. 1982) er oppvokst i Rindal og bor i Trondheim. Hun har utdannelse og bakgrunn innen nordisk, og drama og teater. Hennes første bok er Andre og bedre historier (2021).

Tonje A. Lissandrin (f. 1975) er forfatter og immunolog. Født og oppvokst i Trondheim.
Rød sone (2021) er hennes nyeste bok.

Åshild Moldskred (f. 1978) kommer fra Haddal i Ulstein kommune og bor i Trondheim. Her studerer hun ergoterapi ved NTNU. Berre Hopp! er tredje boka hennes for barn og ungdom.

Tale Næss (f. 1969) er en norsk forfatter og dramatiker. Hun debuterte som forfatter i 1992 med romanen Månen har ikke hender, og har siden skrevet lyrikk, romaner og drama for film, radio og teater. Næss er oppvokst i Trondheim og bor i Tromsø hvor hun arbeidet som dramaturg på Hålogaland Teater. I perioden 1997-2002 bodde hun i Trondheim kommunes dikterbolig Adrianstua.

Mari Oseland (f. 1986) er fra Stavanger, og har studert kunst ved Kunstakademiet i Trondheim. Oss er hennes første bok.

Øyvind Rangøy (f. 1979) er oversetter, translatør og universitetslektor, utdanna estiskfilolog og master i nynorsk skriftkultur. I ti år var han kvalitetsleder ved et lakseslakteri. I 2019 debuterte han med diktsamlingen Sisikond (innvoller) på estisk. For debuten fikk han Betti Alver-prisen, tilsvarende Tarjei Vesaas´debutantpris her i Norge. Dødsbu er Rangøys første bok på norsk.

Kristin Ribe (f. 1972) debuterte i 2003 med Forsnakkelser. I 2010 utkom hennes fjerde roman Syn, og for denne romanen mottok Ribe Bokhandelens forfatterstipend. I 2012 var hun fylkeskunstner i Sør-Trøndelag. Aktivasjon er Ribes sjuende roman.

Tor E. Øverås (f. 1968) debuterte i 1993 med romanen Tittelløs. Han gikk på Skrivekunstakademiet i Hordaland, før han fullførte hovedfag i litteraturvitenskap ved Universitetet i Bergen. Øverås var også redaktør for litteraturtidsskriftet Vinduet fra 1998-99. Fra 2006 har han virket som litteraturanmelder i Klassekampen og Morgenbladet, og ble i 2009 utropt til Årets kritiker.

Andre arrangement

Sjå alle arrangementa