Linn Ullmanns knytkalas: Kaja Schjerven Mollerin

Velkommen til «Linn Ullmanns knytkalas», en samtaleserie om å skrive, lese og leve i en urolig tid. Knytkalasets andre gjest er Kaja Schjerven Mollerin.

Linn Ullmanns knytkalas: Kaja Schjerven Mollerin

Foto: Trude Rønnestad (Schjerven Mollerin), Tove Breistein (Bildøen), Agnete Brun (Høvring), Kristin Svanæs-Soot (Ullmann)

«kanskje sitte her en liten stund til»

Med dette sitatet fra Sommerboken av Tove Jansson ønsker vi velkommen til Linn Ullmanns knytkalas, - en bruksanvisning for vanskelige tider. Knytkalasets andre gjest er Kaja Schjerven Mollerin.

Vi lever i en urolig tid med krig og miljøutfordringer, der vår evne til oppmerksomhet og tilstedeværelse er under et voldsomt press. Hvordan verne om oppmerksomheten, følsomheten og solidariteten?

Knytkalasets gjester - blant Norges mest markante forfattere og tenkere - er invitert både som skrivende og lesende, og samtalene vil derfor ta utgangspunkt i både egne og andres kunstnerskap. Med Kaja Schjerven Mollerin vil Linn Ullmann snakke om blant annet Astrid Lindgren, Tove Jansson og Rachel Carson. Hva kan disse store forfatterskapene fortelle oss om verden vi lever i nå?

Knytkalas er svensk for spleiselag. Alle må ta med seg noe til bordet - det kan være hva som helst, en sang, en tekst, en ting, et minne, en tale — og mot slutten av samtalen får vi vite hva Kaja Schjerven Mollerin tar med seg og hvorfor.

«Linn Ullmanns knytkalas» er en del av programserien «Forfattersamtalen», som er et mangeårig samarbeid mellom Deichman Majorstuen og Norsk Forfattersentrum. Norli Bogstadveien er til stede med bøker under arrangementene. På biblioteket finner du også de fire forfatternes lesetips samlet i egne foldere laget spesielt for programserien.

Kaja Schjerven Mollerin (f. 1980) er kritiker i Klassekampen, tidligere redaktør av Vinduet og redaksjonsmedlem i tidsskriftet Agora. Hun har doktorgrad i allmenn litteraturvitenskap fra Universitet i Oslo, med en avhandling om Susan Sontag. I 2012 ble hun kåret til Årets kritiker. Samme år fikk hun Anders Jahres kulturpris. I 2019 fikk hun Det norske akademis pris.

Linn Ullmann har bakgrunn som journalist og litteraturkritiker og er i dag en av Nordens fremste forfattere. Hun debuterte i 1998 med romanen Før du sovner og har til sammen utgitt syv romaner. Hun har mottatt en rekke priser, bl.a. Gullpennen for sitt journalistiske virke og Amalie Skram-prisen, Doblougprisen og Aschehougprisen, for sitt samlede forfatterskap. Hennes foreløpig siste roman, Jente, 1983, utkom i Norge i 2021 og for denne boken ble hun nominert til Nordisk råds litteraturpris for andre gang.

Neste og siste samtale blir 13.desember. Da gjester Brit Bildøen knytkalaset. Arrangementene begynner kl. 18.

Gratis og åpent for alle. Velkommen!

Her finner du oss:

Deichman Majorstuen, Harald Hårfagresgate 2, 0363 Oslo

Andre arrangement

Sjå alle arrangementa