Lesetimen

Torsdag 8. september går den internasjonale dagen for lese- og skriveferdigheter av stabelen. Foreninga Samiske Forfattere / Searvi sámi girječállide, Litteratur for inkludering ved Litteraturhuset i Trondheim og Norsk Forfattersentrum Midt-Norge inviterer derfor til lesetime i Lademoparken kl. 19.00. Deltagerne vil lese og presentere et bredt utvalg litteratur som kretser om temaet "mangfold og utaforskap". Hva syns de er viktig i dagens samfunn, og hva slags bøker gjør de mindre ensomme? 

Lesetimen

Arrangementet er gratis og åpent for alle, men passer ungdom og unge voksne best. Temaet er "mangfold og utaforskap". Det vil også bli satt ut nye bøker i begge lesekioskene (Lademoparken og Thornæsparken) i forbindelse med arrangementet.

PROGRAM:

Solveig Rosenvinge og Hanna Rosenvinge forteller og leser

Erlend Skjetne leser fra "Eit anna blikk"

Courtney Killion og Kelly Riedesel fra Bærekraftssenteret leser fra "Malala Yousafzai"

Marjan Pourshafiri (Fribyforfatter i Trondheim) leser

Ingrid Bjørnstad leser

June Sommer Strask leder oss gjennom programmet.

Etter endt program, trekker vi inn på Rosendal kafé for forfriskninger.

PRAKTISK INFORMASJON

Sted: Lademoparken, Trondheim

Tid: 19.00

Gratis og åpent for alle

Om Read hour

Det var den finske organisasjonen Barn- och ungdomsstiftelsen som først sette i gang kampanjen Read Hour. Foreningen !les tok kampanjen til Norge i 2021. Markeringa er enkel og grei: Sett av ein time frå kl. 19 torsdag 8. september til å lese, aleine eller saman med andre. Inspirer gjerne også andre til å gjere det same i sosiale medier med #lesetimen og #readhour.