LÆR Å LÆRE BORT – et kurs om å holde skrivekurs

NYHET! Har du lyst til å holde skrivekurs, men er usikker på hvordan du gjør det? Eller holder du kurs, og trenger faglig påfyll? Medlemskurs søndag 15. oktober på Litetraturhuset.

LÆR Å LÆRE BORT – et kurs om å holde skrivekurs

Har du lyst til å holde skrivekurs, men er usikker på hvordan du gjør det? Eller holder du kurs, og trenger faglig påfyll?

Norsk Forfattersentrum inviterer til kurs for medlemmer søndag 15. oktober, og fire erfarne skrivekursholdere snakker om hvordan man best kan lykkes. Hva bør et godt skrivekurs inneholde? Og hvordan tilpasse kurset ditt til ulike deltakergrupper?

KURSINNHOLD

Tania Kjeldset deler pedagogiske tips med særlig fokus på å kjenne sitt publikum. Merete Morken Andersen snakker om det å inspirere til biografisk skriving. Simon Stranger gir konkrete råd i forhold til å skape et engasjerende persongalleri, mens May Grethe Lerum deler av sin dramaturgiske verktøykasse for hvordan man bygger tekst. Hun er også dagens programleder. Vi får høre om både tabber og lure triks i løpet av dagen.

Deltakeravgift: kr 250,- (inkludert lunsj, frukt og kaffe)

Søndag 15. oktober kl. 12.00 - ca 17.30 på Litteraturhuset (Nedjma i 3. etasje). Lunsj serveres ca 14.00.

OM KURSHOLDERNE

Tania Kjeldset (f.1960) debuterte i 1995 med bildeboken Eplemadammen og har gitt ut en rekke bøker for barn og ungdom. I 2017 debuterte hun som voksenbokforfatter med novellesamlingen Halloween. Tania har holdt skrivekurs for barn, ungdom og voksne i mange år. Hun har vært fast gjestelærer på skrivekunstlinjen ved Nansenskolen siden 2008, og har undervist som lærer i kreativ skriving ved kulturskolen i Sørum siden 2016.

Merete Morken Andersen (f. 1965) er skjønn- og faglitterær forfatter og har lang erfaring både som redaktør og skrivekursleder. Hun har vært faglig leder for Aschehoug forfatterskole og er førsteamanuensis i skrivekunst ved Universitetet i Buskerud og Vestfold, der hun underviser i faglitterær skriving på masternivå. Merete holder jevnlig skrivekurs både i Norge og utlandet.

Simon Stranger (f. 1976) skriver både for barn, ungdom og voksne, og bøkene hans er oversatt til en rekke språk. Han debuterte i 2003 med romanen Den veven av hendelser vi kaller verden, og som barnebok forfatter med bildeboka Krusedullen i 2005. Den siste boka i Barsakh-trilogien, De som ikke finnes, ble nominert til Nordisk råds litteraturpris for 2014. Simon er en svært ettertraktet formidler og har reist land og strand rundt i regi av Den kulturelle skolesekken.

May Grethe Lerum (f. 1965) har bred erfaring som journalist, forfatter og litteraturkritiker. Hun har utgitt over femti bøker i ulike sjangere, blant annet den historiske underholdningsserien Livets Døtre, samtidsromanen Ingerid F. og ungdomstrilogien Solstorm. Lerum arbeider som frilansjournalist og forfatter. Hun holder også foredrag, inspirasjonstimer og skrivekurs for ulike grupper, og er gjestelærer blant annet ved Norsk barnebokinstitutt.

PÅMELDING

Frist: 9. oktober. Begrenset antall plasser.

Bindende påmelding på skjemaet under. Du får beskjed om du har fått kursplass i en egen e-post etter at påmeldingen er registrert, samt betalingsinformasjon via VIPPS.

[contact-form-7 id="12275" title="Påmelding til Lær å lære bort"]

Andre arrangement

Sjå alle arrangementa