Kurs for forfattere: Ut av boka – inn i rommet

Har du lyst til å formidle litteraturen din til barn og unge? Den kulturelle skolesekken åpner mange muligheter for forfattere. Men hvordan kommer man i gang – hvordan lager man en såkalt litterær produksjon?

Kurs for forfattere: Ut av boka – inn i rommet

Har du lyst til å formidle litteraturen din til barn og unge? Den kulturelle skolesekken åpner mange muligheter for forfattere. Men hvordan kommer man i gang – hvordan lager man en såkalt litterær produksjon?

Dette kurset vil gi deg ideer til hvordan du kan lage en produksjon basert på boka di og hvordan du kan søke inn støtte. Du vil også få konkrete tips til selve formidlingssituasjonen – hvordan får man kontakt med elevene?

Kurslederne sitter ikke med noen fasit – for den finnes ikke. Men deltakerne vil kunne gi hverandre nyttig tilbakemelding og inspirasjon! Det er satt av godt med tid til å dele tanker om litteraturformidling.

Program

Lørdag 25. august kl. 10:00–17:00
• Muligheter i DKS og noen myter.
• Å tenke produksjon. Kort innføring og eksempler: Hva kan formidles? Hvem kan formidle? Hvem vil jeg nå?
• Dette vil jeg formidle: Alle tar med ei bok, et prosjekt eller en idé til formidling. Vi jobber sammen for å finne mulighetene.

Søndag 26. august kl. 10:00–13:00
• Prøvevisning av Martine Grandes produksjon «Tapar». Martine forteller om arbeidsprosessen. Ettertanker og diskusjon.
• Det praktiske: Økonomi, rettigheter, budsjett, søknader om produksjonsmidler, søknader om turné.
• Å være på veien. Ufordringer og konkrete tips.

Søndag 26. august kl. 13:00–18:00
Kursdeltakerne inviteres til Litterær hagefest i Adrianstua. Hagefesten feirer bokaktuelle midtnorske forfattere og er en hyggelig møteplass. Program: Klikk her

Bidragsytere

Kurset ledes av Sissel Kristensen og Widar Aspeli. Martine Grande viser en produksjon som har fått tildelt produksjonsmidler gjennom Norsk Forfattersentrum. Ansatte fra Norsk Forfattersentrum deltar med innspill og råd.

Sissel Kristensen er nestleder i Norsk Forfattersentrum. Hun har 21 års erfaring med å skaffe skoleoppdrag til forfattere.

Widar Aspeli er forfatter og litteraturprodusent i Turnéorganisasjonen i Hedmark. Han har bred erfaring med formidling av eget forfatterskap og med litteraturformidlingen i DKS i Hedmark.

Martine Grande er forfatter og animatør. Hun har skrevet tre bøker for barn: Kakkerlakken med den stygge frakken, Dagen opp ned og Tapar. Ut fra to av bøkene har hun utviklet DKS-produksjoner for småtrinnet. På kurset viser hun sin nyeste produksjon «Tapar» og forteller om sine erfaringer med arbeidsprosessen og å møte elever. Grande kommer fra Lierne i Trøndelag og bor i Oslo.

Praktisk informasjon

Kurssted: Norsk Forfattersentrum Midt-Norge, Bakkegata 1A, 7018 Trondheim
Spørsmål kan rettes til: Sissel Kristensen, nestleder i Norsk Forfattersentrum, tlf.: 21 09 57 54 / 906 09 331, e-post: sissel@forfattersentrum.no
Påmelding til: sissel@forfattersentrum.no
Påmeldingsfrist: Fortløpende påmelding, siste frist er 10. august. Kurset har 15 plasser.
Pris: kr 700 for medlemmer / kr 1000 for ikke-medlemmer

Informasjon om reise og opphold: Deltakerne bestiller og dekker selv reise og opphold. Fra Norsk Forfattersentrum kan du få rabattkode til Scandic-hoteller (er gunstig om du bestiller i god tid). Scandic Bakklandet ligger 100 meter fra kurslokalet.

Kurset er arrangert og finansiert av: Norsk Forfattersentrum

Andre arrangement

Sjå alle arrangementa