Krimlitteraturens virkelige verden

Ingebjørg Berg Holm og Chris Tvedt i samtale på Førde bibliotek

Krimlitteraturens virkelige verden

Foto: Helge Skodvin av Ingebjørg Berg Holm Foto: Odd Nerbø av Chris Tvedt

Kom og hør de to bokaktuelle forfatterne snakke om forbindelsen mellom krimlitteratur og virkelighet! Romaner basert på forfatteres egne erfaringer gjør at det til stadighet blåses nytt liv i debatten om den såkalte virkelighetslitteraturen. Og, under koronapandemien har det kommet ut diktbøker, antologier og romaner som behandler livet i «unntakstilstand». I kveldens arrangement vil Berg Holm og Tvedt samtale om hvordan krimlitteraturen forholder seg til virkelige hendelser. Ikke bare hendelser som får store samfunnsmessige konsekvenser, men også hendelser eller erfaringer av mer personlig karakter. I hvilken grad lar forfatterne seg inspirere av virkelige situasjoner, hendelser, relasjoner og situasjoner? Og, er det noen tema som er off-limits? Hvilke etiske og moralske utfordringer står krimforfattere overfor, og hvilke hensyn bør forfattere ta når man skriver tett på virkeligheten?

Gratis inngang!

Ingebjørg Berg Holm er aktuell med den psykologiske thrilleren Rasende binne (2021) og har tidligere utgitt to romaner til strålende kritikker. Berg Holm vant Maurits Hansen-prisen for sin kritikerroste debutroman, Stjerner over, mørke under(2015)

Chris Tvedt har utgitt en rekke bøker, både for ungdom og voksne. I hans krimromaner er advokaten Mikael Brenne gjennomgangsfigur. I 2010 fikk Tvedt Rivertonprisen for Dødens sirkel. Chris Tvedt kommer med ny krim, Djevelen i detaljene, 1. november i år.

Førde bibliotek, Bibliotekscena, Angedalsvegen, Førde, tirsdag 16. nov. kl 19.00

Arrangementene er et samarbeid med Førde bibliotek og Gulen folkebibliotek, filial Byrknes, og støttes av Vestland Fylkeskommune og Fritt Ord.

Andre arrangement

Sjå alle arrangementa