Krim før påske

Møt noen av landets beste krimforfatterne! I dette arrangementet får du treffe Chris Tvedt, Gunnar Staalesen, Jørgen Jæger, Atle Nielsen og Ruth Lillegraven. Sistnevnte er kveldens konferansier, mens de fire andre kommer for å fortelle om sine nyeste bøker.

Krim før påske

Velkommen til Krim før påske! Her får du møte noen av de aller beste krimforfatterne i landet: Chris Tvedt, Gunnar Staalesen, Jørgen Jæger, Atle Nielsen og Ruth Lillegraven. Sistnevnte er mest kjent som forfatter, men stiller denne kvelden som konferansier og samtaleleder. I tillegg til å høre litt om skriveprosesser, tema, metode og inspirasjon, får vi opplesninger fra forfatternes nyeste utgivelser. Gled deg til en hyggelig kveld med krim fra Vestlandet!

Når: Torsdag 14. mars kl.19.00

Hvor: Statsraaden Bar & Reception

Billett: Det er gratis vel! Men, sikkert lurt å møte opp tidlig for å sikre seg plass

Norli Strandgaten selger forfatternes bøker under arrangementet.

Chris Tvedt er forfatter, advokat og har i tillegg til jus studert litteraturvitenskap ved Universitetet i Bergen. De senere årene har han vært forfatter på heltid. Tvedt debuterte i 2005 med kriminalromanen Rimelig tvil. Han har senere skrevet flere bøker med advokathelten Mikael Brenne som gjennomgangsfigur. I 2010 fikk han Rivertonprisen for Dødens sirkel. I 2012 utga han Av jord er du kommet, med kriposetterforsker Edvard Matre i hovedrollen. Noen av bøkene om Matre har Tvedt skrevet sammen med sin kone, Elisabeth Gulbrandsen. Den foreløpig siste utgivelsen til Chris Tvedt kom i fjor, og heter På ære og samvittighet

Gunnar Staalesen: Kun 22 år gammel utga Gunnar Staalesen sin første roman, Uskyldstider, i 1969. Forfatterskapet omfatter både romaner, skuespill og barnebøker, men det er først og fremst som krimforfatter Gunnar Staalesens navn er kjent. Bøkene om privatdetektiven Varg Veum er utgitt i 23 land, blant andre Frankrike, England, Tyskland, Italia, Russland og Polen, og flere av bøkene er filmatisert for kino og TV. I årene 1997–2000 utkom en bredt anlagt trilogi om Bergen gjennom det forrige århundret, en romanserie som også ble dramatisert og oppført ved Den Nationale Scene. I 2021 kom den frittstående fortsettelsen 2020. Post Festum. Gunnar Staalesen har mottatt flere priser for sitt forfatterskap. Forfulgt av død er hans seneste bok, og kom i fjor.

Jørgen Jæger er en av Norges mestselgende kriminalforfattere, kjent for serien med lensmann Ole Vik i rollen som etterforsker. Serien rundet en million solgte bøker i Norge høsten 2021. Jæger debuterte som kriminalforfatter med Skyggejakten i 2003, den første boken i serien om lensmannen Ole Vik & co. Hans endelige gjennombrudd kom i 2012 med kriminalromanen Stemmen. Jæger har vært nominert til den prestisjefulle Bokhandlerprisen fem ganger. I 2018 ble han også nominert til Sølvkniven, Randabergs egen krimpris. Jæger er oversatt til dansk, nederlandsk, svensk og tysk. Hans foreløpig siste bok, Skjebnedøgn, kom i fjor.

Atle Nielsen er forfatter, foredragsholder, quizmaster, artist og journalist med 40 års fartstid i ulike medier. Han har gitt ut 35 bøker, driver nettstedet BOK365, og kan høres i NRK P1 + der han leder radioprogrammet Nielsen og er fast kåsør i Frokostradioen. Atle er også glad i å synge og har i flere perioder ledet forskjellige utgaver av det litt sjenerte rockebandet Atle & The Athletes. I tillegg synger han gjerne sin far Otto Nielsens viser i forskjellige sammenhenger. Høsten 2020 debuterte Nielsen som krimforfatter med romanen Ett blod. I april i år kommer hans neste krimroman, Syv armer.

Ruth Lillegraven kommer fra Granvin i Hardanger hvor hun i dag bor. Hun har tidligere jobbet i Samlaget og som taleskriver i Samferdselsdepartementet. Siden debuten i 2005 har hun skrevet en rekke bøker i ulike sjangrer for barn og voksne, samt to teaterstykker. For diktsamlingen Urd (2013) fikk Lillegraven den høythengende Brageprisen, og for Sigd (2016) Nynorsk litteraturpris. Alt er mitt var hennes første thriller, og første bok i en planlagt trilogi. Debuten ble raskt solgt for oversettelse til syv språk, og filmrettighetene ble kjøpt av Nordisk film. Boken fikk også Maurits Hansen-prisen Nytt blod for beste krimdebut i 2018. Andre bok i trilogien, Av mitt blod, kom i 2021, og Lillegraven skriver i disse dager på siste bind om sin protagonist, Clara Lofthus.

Andre arrangement

Sjå alle arrangementa