Idéseminar for medlemmer

Kjære medlem på Østlandet

Idéseminar for medlemmer

Foto: Basso/Oda Berby, Youmans/Tony Hasselø, Sørum/Niklas Lellø, Kjeldset/Cappelen Damm, Tjernshaugen/Katrine Gramnæs. Bokomslag: Kagge

Velkommen til medlemsseminar om sakprosaformidling i skolen. Noen stikkord: Hvordan «fange» barn og ungdom som ikke selv har valgt å være til stede? Sakprosa vs skjønnlitteratur: Noen forskjell på hvordan man formidler? Litteratur, ikke undervisning! Tips og råd.

Vi har invitert et knippe rutinerte forfattere til å dele av sine erfaringer med oss. Ikke bare sakprosaforfattere, det er mye å lære av de skjønnlitterære. Mange forfattere skriver dessuten i flere sjangere. Vi får videre en 20-minutters smakebit på et sakprosaopplegg for barn – med oss som publikum. Og hva med DKS, hva ser de etter når de enten igangsetter eller plukker ut sakprosaopplegg til skoleturneer?

Søndag 21. november, kl 12-15 på Litteraturhuset i Oslo (rom: Nedjma i 3. etasje)

PROGRAM FOR DAGEN

12-13.30:  Forfatterne Aina Basso, Mariann Youmans, Steffen Sørum og Tania Kjeldset deler av sine erfaringer og gir praktiske tips. Spørsmål og diskusjon i plenum.

13.30-14: Lunsj

14-14.30: Andreas Tjernshaugen gir oss en smakebit med utgangspunkt i sin produksjon om blåhvalen og reflekterer rundt det å formidle sakprosa for barn, etterfulgt av 10 minutters diskusjon.

14.30-14.45: Gunnar Vilberg, formidlingsrådgiver og produsent i DKS Viken gir oss et innblikk i hvordan han vurderer aktuelle sakprosaopplegg for DKS.

15.45-15: Oppsummering og spørsmål

Programleder: Alfred Fidjestøl

Seminaret er gratis. Vi byr på en enkel lunsj, kaffe/te og mineralvann.

PÅMELDING

Frist for påmelding: Torsdag 18. november. Begrenset antall plasser.

Bindende påmelding på epost til

hanne@forfattersentrum.no

Velkommen!