Hvorfor krig?

I kveld møtes forfatterne MiRee Abrahamsen og Ørjan N. Karlsson for å snakke om krigen i Ukraina og konfliktens kontekst. Siden 15-årsalderen har Abrahamsen reist i store deler av verden. Hun har studert i Hviterussland, vært statsstipendiat i, og reist mye i hele Russland, og i hele eks-Sovjet, og kjenner derfor kulturen og folket i disse områdene godt. Karlsson har god oversikt over sikkerhetspolitiske perspektiv og militærstrategi. Begge forfatterne har også skrevet mye om Russland. I denne samtalen møtes de to forfatterne for å snakke om bakgrunnen for krigen, om russisk sensur og propaganda, og ikke minst om kulturen og det russiske folk og dets "broderfolk", ukrainerne.

Hvorfor krig?

Samtalen ledes av Benedicte Meyer Kroneberg

Ørjan N. Karlsson er forfatter og tar nå doktorgrad i kriseledelse og totalforsvar ved Nord universitet. Karlsson har spisskompetanse på internasjonal politikk og hva den geografiske nærheten vi har til Russland innebærer. Geopolitiske utfordringer er også tema i noen av hans romaner, blant annet Rød Stjerne (2021) og Hvit Armada (2019) - der Russland invaderer Øst-Finnmark. Karlsson debuterte i 2004, og har siden gitt ut 20 romaner, flere noveller og oversettelser.

MiRee Abrahamsen er billedkunstner og forfatter. Abrahamsen har studert språk i Praha og i Hviterussland, hun har studert kunst i Holland, klassisk arabisk i Damaskus i Syria og samtidslitteratur i Russland. MiRee Abrahamsen debuterte i 1999 med diktsamlingen Ankeret i apegården og har siden utgitt en rekke bøker i flere sjangere, deriblant romaner og sakprosa.

Teateret, torsdag 31. mars kl. 19.00

Arrangementet er en del av Utsolgt - tar kulturlivet tilbake. Gratis inngang med kulturpasset Utsolgt

Billeter selges også via Teateret.no kr 100,- pr stk

Andre arrangement

Sjå alle arrangementa