Gutta som aldri slutta – en samtale om gutter, menn og lesing

Forfatterne Tom Egeland, Helga Flatland og Jon Ewo møtes til samtale om gutter og menns lesevaner på Deichman Tøyen tirsdag 14. mai.

Gutta som aldri slutta – en samtale om gutter, menn og lesing

Forfatterne Tom Egeland, Helga Flatland og Jon Ewo møtes til samtale om gutter og menns lesevaner på Deichman Tøyen tirsdag 14. mai. Forskjellene mellom hva gutter/menn og jenter/kvinner leser er enorm – og den øker. Hva skal til for å få gutter og voksne menn til å lese skjønnlitteratur? Hvorfor er biografien mer populær? Hvor er mennene på litteraturarrangementer?

Bokhandlerne selger mindre av litteraturen som appellerer til gutta, derfor ligger den også sjeldnere på torg i butikker. Gjør dette at enda færre gutter og menn går inn i bokhandelen? Gjemmes bøker som kunne gjort guttene til lesere? Er vi i ferd med å skyve fra oss gutta ved å ikke satse på bøker som kan trigge guttas interesse?

Arne Svingen leder samtalen.

Forfatter Arne Svingen står bak litteraturfestivalen "Gutta som aldri slutta" som arrangeres 14. og 15. mai. Under festivalen inviteres forfattere til å snakke om sin tilnærming til å få menn til å lese bøker, om interessante mannlige karakterer i litteraturen og om litteratur som har blitt særlig populær hos menn.

Festivalen er støttet av Bokåret, Fritt Ord og Norsk Forfattersentrums Medlemsfond