Fortellinger om flukt: Ensomhet – Hilde Østby og Lasse Josephsen i samtale

Ensomhet er gjerne noe vi flykter fra, men under pandemien var ensomhet og isolasjon det vi flyktet inn i for å unngå smitte. Det å være alene er ikke nødvendigvis det samme som å være ensom, men hva er egentlig ensomhet? Kom og hør Hilde Østby i samtale med Lasse Josephsen om temaet.

Fortellinger om flukt: Ensomhet – Hilde Østby og Lasse Josephsen i samtale

Foto: CappelenDamm

Ensomhet er gjerne noe vi flykter fra, men under pandemien var ensomhet og isolasjon det vi flyktet inn i for å unngå smitte. Det å være alene er ikke nødvendigvis det samme som å være ensom, men hva er egentlig ensomhet? Hvorfor har forskere funnet ut at ensomhet er noe av det farligste vi kan utsette kroppen vår for, og hvordan kan vi finne en fluktrute ut av ensomheten og inn i fellesskapet?

I fjor kom Hilde Østbys Kart over ensomheten – om vår ustoppelige trang til fellesskap og hva som driver oss fra hverandre. Boka markerte seg raskt som en svært aktuell og viktig utgivelse. I den undersøker Østby hva ensomhet er, de farlige konsekvensene av ensomhet, egen følelse av ensomhet i og utenfor relasjoner til sine nærmeste og det livsviktige samværet med andre.


Lasse Josephsen bor i Arendal og er intervjuet i boka til Hilde Østby. Med utgangspunkt i Østbys kritikerroste bok, inviterer vi til samtale om hva ensomhet er og hva vi kan gjøre for å bekjempe den.

Hvor: Arendal bibliotek

Når: Onsdag 1. nov. kl. 19:00


Arrangementet er støttet av Fritt Ord
Arr: Norsk Forfattersentrum Sørlandet og Arendal bibliotek

Gratisbilletter kan holdes av på arendalbibliotek.no

Andre arrangement

Sjå alle arrangementa