Fortellinga om Trondheim – om metoden bak "Nordiske fortællinger"

Hvordan kan du skrive ei fortelling om et sted du aldri har besøkt før? Jo, du reiser dit, bruker et par måneder på research, går tur i nærområdene, snakker med mennesker og oppsøker attraksjonene. Iallfall om vi skal tru den danske forfatteren Unna Hvid.

Fortellinga om Trondheim – om metoden bak "Nordiske fortællinger"

Foto, Unna Hvid: Privat. Foto, Kari Anne Bye: Geir Mogen

I mars kom Unna Hvidtil Trondheim for å skrive ei fortelling om Trondheim i det pågående prosjektet «Nordiske fortællinger». Tidligere har hun besøkt Færøyene, Finaland, Sverige, Island og Ålandsøyene, samt Lofoten og Stavanger i Norge. Hun tar utgangspunkt i områdenes natur, historie, folklore og menneskene hun møter, for å skape fortellinger som transcenderer tid og vår virkelighet.

Møt henne til samtale med historiker og forfatter Kari Anne Bye, for å høre mer om Hvids metode og framgangsmåte, og ikke minst hvilke kuriositeter hun har funnet ut om trønderne og Trondheimshistorien. Bli kjent med Trondheim gjennom Hvids blikk!

Om deltagerne

Unna Hvid er en forfatter, foredragsholder og historiker fra Danmark. Hun skriver i skjæringspunktet mellom skjønnlitteratur og historie. Hun har skrevet både fagbøker og skjønnlitteratur, og illustrerer egne verk. Hennes siste bok i serien «Nordiske fortællinger» er "De blodigste nætter er de bratteste” som er fra Nord-Island og Hrise.
Hvid er for tida residencyartist på Lademoen kunstnerverksteder.

Kari Anne Bye er en forfatter, poet og historiker fra Trondheim. I tillegg har hun bakgrunn fra drama og teater. Byes forfatterskap kretser om kjærlighet og relasjoner. Hennes siste diktsamling, Eg bur her no, kom i 2021.

Praktisk informasjon

Tid: Torsdag 25. april, kl. 19.30

Sted: Buran bibliotek

Gratis billetter reserveres i Hoopla:
https://tfb.hoopla.no/event/3207858810

Arrangementet er et samarbeid mellom Buran bibliotek og Norsk Forfattersentrum Midt-Norge.