Forfattersentrumrekka: Odd Klippenvåg til Narvik og Bodø

Narvik bibliotek og Stormen bibliotek i Bodø får 13.-14. september besøk av Odd Klippenvåg. Publikum kan vente seg presentasjon av et rikt forfatterskap og opplesning fra den flunkende nye novellesamlingen En enda større ensomhet.

Forfattersentrumrekka: Odd Klippenvåg til Narvik og Bodø

Odd Klippenvåg (1951) har vokst opp i Vågan i Lofoten og har bodd i Oslo siden 1970. Han har siden debuten i 1978 gitt ut 22 kritikerroste romaner og novellesamlinger.

I 2014 ga han ut romanen Ada, om en ung mann som reiser til Lofoten for å arbeide som lærer, og forelsker seg i en eldre kvinne med et spesielt ansikt. For denne ble han tildelt Riksmålsprisen og havnet på kortlisten til Havmannprisen, som han tidligere har mottatt for novellesamlingen Body and Soul (1998). I slutten av august gir han ut sin nye bok En enda større ensomhet, en samling stilsikre noveller om hvor mye som er skjult for andre, og ensomheten og undringen det bringer med seg.

Klippenvåg skriver språklig presise og velkomponerte bøker som berører og begeistrer leserne. Temaene har vært konsentrert om identitet, relasjoner og familie. Ofte har han skildret homofilt samliv, like ofte kunstnerliv.

Forfattersentrumrekka er en rekke forfatterbesøk ved folkebibliotek i Nord-Norge, som koordineres av Norsk Forfattersentrum i samarbeid med bibliotekene.

Forfattersentrumrekka arrangeres med støtte fra fylkesbibliotekene i Nordland, Troms og Finnmark, Fritt Ord og Norsk Forfattersentrums medlemsfond.

Turneen er et samarbeid med Narvik bibliotek og Stormen bibliotek.

Narvik bibliotek 13. september kl. 17.30
Stormen bibliotek 14. september kl. 19.00

Andre arrangement

Sjå alle arrangementa