Forfattersentrumrekka: Edvard Hoem til Ibestad og Kvæfjord

En av Norges mest produktive og folkekjære forfattere besøker Troms i mars!

Forfattersentrumrekka: Edvard Hoem til Ibestad og Kvæfjord

En av Norges mest produktive og folkekjære forfattere besøker Troms i mars!

Edvard Hoem debuterte i 1969 og har siden skrevet både romaner, dramatikk, salmer og Shakespeare-gjendiktninger. Hoem har mottatt et vell av priser for sitt forfatterskap, blant annet Kritikerprisen i 1974 og Språkprisen i 2013.

Edvard Hoem har de siste årene hatt stor suksess med slektskrøniken som begynte med romanen Slåttekar i himmelen, i 2014. Serien tar utgangspunkt i historien til hans egen oldefar, Knut Hansen Nesje og forteller om utvandringen til USA: reisen over Atlanterhavet og om de som ble igjen. Til sammen har det blitt fire bind om forfedrenes historie. Hoem skildrer reise og liv med innlevelse basert på fakta og dikting og han har gjenskapt datidens tidsbilde med imponerende detaljrikdom. Romanene har gjort inntrykk langt utover landegrensen, og gitt ham en betydelig leserskare.

I 2018 er Edvard Hoem Festspilldikter under De Litterære Festspill i Bergen, men først er han altså å treffe på Kvæfjord og Ibestad bibliotek!

Tid og sted: Tirsdag 13. mars, kl. 19.00 på Kvæfjord bibliotek

                        Fredag 16. mars, kl. 19.00 på Ibestad bibliotek

  Gratis inngang.

Forfattersentrumrekka er en rekke forfatterbesøk ved folkebibliotek i Nord-Norge, som koordineres av Norsk Forfattersentrum i samarbeid med bibliotekene.

Forfattersentrumrekka arrangeres med støtte fra fylkesbibliotekene i Nordland og Troms, Fritt Ord og Norsk Forfattersentrums medlemsfond.