Forfattersentrumrekka: Bergsveinn Birgisson

Tirsdag 27. oktober besøker Bergsveinn Birgisson Rognan for å snakke om Den svarte vikingen og vikingtiden i Nord-Norge.

Forfattersentrumrekka: Bergsveinn Birgisson

Den svarte vikingen er en sjeldent levende fremstilling av vikingtiden og ble nominert til Brageprisen for beste sakprosabok i 2013. Birgisson skriver historien om sin egen tippoldefar x 26, Geirmund Heljarskinn, og kombinerer skjønnlitteratur og forskning for å bringe ham ut av historiens mørke.

Birgisson kommer fra Island og er bosatt i Bergen, hvor han arbeider som doktor i norrøn filologi og forfatter. Som skjønnlitterær forfatter har han gitt ut tre diktsamlinger og tre romaner på islandsk. Romanen Svar på brev frå Helga ble utgitt på norsk i 2012 og ble nominert til Nordisk råds litteraturpris. I 2014 kom siste norske utgivelse, Soga om vêret, som er Birgissons debutroman fra 2003.

Forfattersentrumrekka er en rekke forfatterbesøk som koordineres av Norsk Forfattersentrum i samarbeid med folkebibliotek i Nord-Norge. Med støtte fra Troms Fylkesbibliotek, Fritt Ord og Norsk Forfattersentrums medlemsfond.

Arr: NF i samarbeid med Saltdal bibliotek og Saltdal historielag.

Arrangementet er gratis

Andre arrangement

Sjå alle arrangementa