Forfattersamtalen: Steinar Opstad og Tone Hødnebø

Poetisk mestermøte med Steinar Opstad og Tone Hødnebø på Deichman Majorstuen torsdag 27. April klokka 18.

Forfattersamtalen: Steinar Opstad og Tone Hødnebø

Vi inviterer til poetisk mestermøte på Deichman Majorstuen torsdag 27. april klokka 18. Steinar Opstad og Tone Hødnebø dykker ned i hverandres forfatterskap og samtaler om sine siste bøker, om inspirasjonskilder, skaperkraft, fornyelse og bevaring. Forfatterne «bokbader» hverandre, leser fra bøkene sine og svarer på spørsmål fra publikum. Vi gleder oss!

Gratis og åpent for alle.

Velkommen!

OM FORFATTERNE

Steinar Opstad (f. 1971) debuterte med diktsamlingen Tavler og bud i 1996, som han mottok Tarjei Vesaas' debutantpris for. Hans hittil siste bok, Arbeid og drøm - dikt 1996-2016 samler de åtte første diktsamlingene, fra debuten i 1996 til den kritikerroste Kjærlighetstapene fra 2015. Diktbøkene til Opstad er sykliske i den forstand at de er komponerte enheter der det er ekko mellom tekstene, klangvirkninger fra dikt til dikt, og hver samling har sin stemme. Diktene handler om tro og tvil, ensomhet og utenforskap, like mye som lengselen etter fellesskap og tilhørighet. Diktningen vitner om en levende skrift og en brennende tro på poesien.

Tone Hødnebø (f. 1962) debuterte med diktsamlingen Larm i 1989, og har utgitt fem diktsamlinger, i tillegg til en poetikk, Skamfull Pompeii (H Press). Hun har gjendiktet et utvalg av Emily Dickinsons dikt, Skitne lille hjerte (1995), og Glass, ironi og gud (2014) av den kanadiske forfatteren Anne Carson. I sin siste diktsamling Nytte og utførte gjerninger fra 2016 forsøker Tone Hødnebø å huske hvordan språket tar styringen over bevisstheten. Diktene kan leses som en kampsone mellom det vi erfarer umiddelbart, og det vi forsøker å forklare eller fortelle til noen andre enn oss selv. Sentrale motiver som går igjen, er knyttet til hvordan vi speiler oss i omgivelsene og omvendt - og hvordan vi kan vite om det vi ser og hører, er sant. Noe er for bestandig, og noe er flyktige historier. I disse diktene skriver Hødnebø fram en personlig erkjennelse av at det som er mistet eller glemt, finnes langt inne i mørket.

Arrangementsrekka «Forfattersamtalen» er i sin helhet et samarbeid mellom Norsk Forfattersentrum og Deichman Majorstuen.