Forfattersamtalen: Rune Christiansen og Niels Fredrik Dahl

Vi inviterer til litterært mestermøte når vi drar i gang høstens første forfattersamtale på Deichmanske Majorstua torsdag 14. september. Niels Fredrik Dahl og Rune Christiansen utveksler erfaringer om det å skrive.

Forfattersamtalen: Rune Christiansen og Niels Fredrik Dahl

Sesongåpning! Vi inviterer til høstens første forfattersamtale på Deichmanske Majorstua torsdag 14. september klokka 18. Rune Christiansen og Niels Fredrik Dahl utveksler erfaringer om det å skrive.  Om å våge seg i ut i det ukjente, om å nærme seg det som kan bli en tekst, historie, et dikt, om å lete etter en stemme.

Vi gleder oss!

Gratis og åpent for alle.

OM FORFATTERNE

Niels Fredrik Dahl (f. 1957) er en av de mest markante forfatterne her til lands, og han har utgitt noveller, dikt, gjendiktning og skuespill. Hans første roman Journalisten utkom i 1997. For romanen På vei til en venn (2002) ble han tildelt Brageprisen. Både denne og romanen I fjor sommer (2003) er oversatt til en rekke språk. Romanen Herre (2009) er solgt til flere land, og for denne boken ble Niels Fredrik Dahl nominert til P2-lytternes romanpris. Dette er et stille sted (2017) samler forfatterens tre siste diktsamlinger i ett bind, og inneholder også et lengre, nyskrevet dikt. I november utkommer romanen Mor om natten.

Rune Christiansen (f. 1963) debuterte i 1986 med diktsamlingen Hvor toget forlater havet. Han har utgitt ti diktsamlinger, den siste Jeg har tenkt meg til de elysiske sletter utkom i 2011. Samtidig har han utviklet et stadig mer markant og bemerkelsesverdig prosaforfatterskap. De senere årene har han befestet sin posisjon som en betydningsfull romanforfatter, sist med Ensomheten i Lydia Ernemanns liv  (2014), som ble tildelt Brageprisen. I høst er han aktuell med Fanny og mysteriet i den sørgende skogen, som er Christiansens niende roman.

Arrangementsrekka «Forfattersamtalen» er i sin helhet et samarbeid mellom Norsk Forfattersentrum og Deichmanske bibliotek, Majorstuen filial

Andre arrangement

Sjå alle arrangementa