Forfattersamtalen: Hilde Hagerup og Ragnfrid Trohaug

Hilde Hagerup og Ragnfrid Trohaug møtes til en samtale om hvorfor i all verden de jobber med litteratur for barn og ungdom.

Forfattersamtalen: Hilde Hagerup og Ragnfrid Trohaug

Vi inviterer til ny forfattersamtale på Deichman Majorstua torsdag 26. oktober klokka 18. Forfatterne Hilde Hagerup og Ragnfrid Trohaug utveksler erfaringer om å skrive barnelitteratur, eller som de selv sier: «Hvorfor i all verden jobber vi med bøker for barn og unge"? Vi gleder oss til å få vite mer om hva de tenker!

Gratis og åpent for alle.
Velkommen!

OM FORFATTERNE

Hilde Hagerup (f.1976) debuterte med ungdomsboka «Bølgebiter» i 1998. Hun har skrevet både barn-, ungdoms- og voksenromaner, samt en biografi om Virginia Woolf for ungdom. Hun har mottatt en rekke priser for bøkene sine, blant annet Kritikerprisen i 2002 og flere av Kulturdepartementets litteraturpriser (fagbokprisen i 2011 og beste barne- og ungdomsbok i 2007). Sammen med faren Klaus og søsteren Hanne skrev hun manus til NRKs populære julekalender «Snøfall» som ble vist i fjor. I tillegg til sitt virke som forfatter, har Hilde siden 2015 undervist forfatterstudentene ved Norsk barnebokinstitutt (NBI).

Ragnfrid Trohaug (f. 1975) debuterte i 2000 med ungdomsromanen «Okkupert kjærleik». For debutboka mottok hun Kulturdepartementets debutantpris og Blix-prisen. Hun har siden utgitt flere bøker for barn og unge, foreløpig siste utgivelse er bildeboka «Vi vil ha hund!» (2012) illustrert av Ella K. Okstad. Ragnfrid har arbeidet som forlagsredaktør i en årrekke og er nå redaksjonssjef i Cappelen Damm Barn & Ungdom.

Arrangementsrekka «Forfattersamtalen» er i sin helhet et samarbeid mellom Norsk Forfattersentrum og Deichmanske bibliotek, Majorstuen filial

Andre arrangement

Sjå alle arrangementa