Forfattersamtalen: Bjørn Olav Jahr og Jørn Lier Horst

Neste par ut i vår serie med månedlige forfattersamtaler på Deichman Majorstuen er Bjørn Olav Jahr og Jørn Lier Horst. Vi inviterer til krim før påske torsdag 16. mars kl. 18.

Forfattersamtalen: Bjørn Olav Jahr og Jørn Lier Horst

Neste par ut i vår serie med månedlige forfattersamtaler på Deichman Majorstuen er Bjørn Olav Jahr og Jørn Lier Horst. Torsdag 16. mars kl. 18 sitter forfatterne klare til å samtale om deres seneste bøker Hvem drepte Birgitte Tengs? og Når det mørkner.

Fiksjon og sannhet, tradisjonell krim og den nye sjangeren true crime, Tengs-saken og politi/etterforskningsarbeid. Forfatterne har ulikt ståsted, ulike erfaringer, skriver i ulike sjangere, - men troverdighet er likevel en viktig fellesknagg i begges bøker. Vi gleder oss!

Gratis og åpent for alle.

Velkommen!

OM FORFATTERNE
Bjørn Olav Jahr (f. 1969) er forfatter, journalist og forlagsredaktør. Han har arbeidet som journalist i bl.a. Kapital, Dagbladet og Memo. I 2003 vant han SKUP-prisen, norsk presses pris for fremragende undersøkende journalistikk, for opprullingen av Finance Credit-saken. Høsten 2005 utga han boka Smarte skurker – grådige gubber. Historien om Finance Credit. Høsten 2015 utga han den kritikerroste boka Hvem drepte Birgitte Tengs? Noen måneder senere gjenopptok Kripos' Cold Case-avdeling etterforskningen av den 20 år gamle uløste drapssaken.

Jørn Lier Horst (f.1970) er kriminalforfatter og bosatt i Stavern. Med sine spenningsromaner om politimannen William Wisting regnes han som en av Norges fremste krimforfattere. Lier Horst har tidligere jobbet som etterforskningsleder i Larvik, og kjenner godt til både miljøet og metodene han skriver om. Han sluttet i politiet i 2013 for å kunne skrive på heltid. Handlingen i bøkene til Jørn Lier Horst er som hentet rett ut av en politimanns hverdag, både når det gjelder rutinene og dramatikken.

Sammen med illustratør Hans Jørgen Sandnes står Jørn Lier Horst også bak den bestselgende barnebokserien om Detektivbyrå nr 2. Serien er nå solgt til 17 land.

Arrangementsrekka «Forfattersamtalen» er i sin helhet et samarbeid mellom Norsk Forfattersentrum og Deichman Majorstuen.