Forfattersamtalen: Begjær

I denne serien inviterer Roskva Koritzinsky forfattere som utforsker det ville og grenseoverskridende i mennesket. Tredje gjest på scenen er Victoria Kielland.

Forfattersamtalen: Begjær

Foto: Julia Maria Naglestad (Kielland) og Håkon Borg (Koritzinsky)

I Kiellands bøker finnes det mennesker som har en sterk sult i seg. Et begjær etter å bli fylt opp, av andre mennesker, og av verden omkring dem. Denne lengselen etter sammensmelting og overskridelse kommer også til syne i Kiellands lyriske språk, i form av setninger som smelter inn i hverandre og sakte utvider seg og trekker mer og mer av virkeligheten inn. Hør Kielland i samtale med Koritzinsky om begjærets sprengkraft slik den virker og utfolder seg, både i mennesket og i språket.

Victoria Kielland (f. 1985) utga sin første bok i 2013, kortprosaen «I Lyngen», og for den ble hun nominert til Tarjei Vesaas debutantpris. For sin første roman, «Dammyr», som utkom i 2016, ble Kielland tildelt Bokhandelens forfatterstipend. Hennes andre roman, «Mine Menn» ble utgitt i 2021 til strålende anmeldelser, og kåret til en av årets beste bøker av Klassekampen, Dagbladet og Stavanger Aftenblad. Kielland ble samme år tildelt Stig Sæterbakkens minnepris. (Foto: Julia Marie Naglestad)

Roskva Koritzinsky (f. 1989) utga sin første bok i 2013, novellesamlingen «Her inne et sted». For denne boka ble hun nominert til Tarjei Vesaas debutantpris og hedret med Aschehougs debutantpris. I 2015 ga hun ut romanen «Flammen og mørket», og i 2017 kom hennes andre novellesamling, den kritikerroste «Jeg har ennå ikke sett verden». (Foto: Håkon Borg)

Forfattersamtalen er et samarbeid mellom Norsk Forfattersentrum og Deichman Majorstuen.

Andre arrangement

Sjå alle arrangementa