Hva vil det si å være en kvinnelig kunstner? Hvorfor hører vi så ofte betegnelsen kvinnelig kunstner, mens mannlig kunstner nesten aldri er å høre? Finnes det kvinnelige og mannlige kunstnere, eller er det bare kunstnere?
Vi har invitert forfatter Vigdis Hjorth til samtale om hva det vil si å være en kvinnelig kunstner. Hvordan påvirker begrepet «kvinnelig kunstner» andre relasjoner og roller som kvinner ofte bærer og hva vil det si å være en kvinnelig kunstner i dag sammenlignet med før?
Selv har Hjorth tematisert den moderne kvinnen i et felt av kryssende rolleforventninger, både egne og andres i bøker som Drama med Hilde (1987), Med hånden på hjertet (1989), Fransk åpning (1992), Død sheriff (1995), Hysj (1996) og Takk, ganske bra (1998), alle preget av humor, sanselighet og psykologisk innsikt (hentet fra snl.no).
Samtalen ledes av Irene Gressli Haugen og sendes direkte fra museet. Forfattersamtalen er en forlengelse av museets nyåpnede utstilling Modernismens Pionerer, som trekker frem 33 kvinnelige kunstnerskap.
Billetter kjøpes her: www.skmu.no/arrangement/forfattersamtale-vigdis-hjorth
Samtalen vil foregå digitalt og varer i ca 45 min. Deltakere vil få tilsendt en lenke ca. en halvtime før start.
Velkommen!