Fatemeh Ekhtesari i samtale med Kristin Sørsdal

Fatemeh Ekhtesari er en av persisk samtidslitteraturs fremste, unge forfattere. Både som poet og aktivist er hun en viktig stemme for mange, særlig unge kvinner. Ekhtesari skriver dypt personlige og høyst samfunnskritiske dikt om seksualitet, kjønnsroller, religion, ytringsfrihet og hykleri. Diktene preges også av hennes smertefulle erfaringer med Irans rettssystem og fengselsvesen, samt den påfølgende flukten som endte opp med at hun fikk status som fribyforfatter i Norge.

Fatemeh Ekhtesari i samtale med Kristin Sørsdal

Høsten 2022 kom boka «Hun er ikke kvinne» som er hennes første nyskrevne diktsamling på norsk. I 2020 utkom «Vi overlever ikke», et bredt utvalg av Ekhtesaris dikt i Nina Zandjanis oversettelse.

Kristin Sørsdal er lokal forfatter og oversetter fra Tromøy. I 2017 ga hun ut Mare, en roman om ei norsk kvinne som reiser til øya som er Europas siste utpost før Afrika. Romanen utforsker maktesløsheten enkeltmennesket kan føle i vår tids store konflikter, frustrasjon over å være på den heldige siden av grensa og sinnet over å kjenne seg innestengt bak den grensa.

Arrangementet er støttet av Fritt Ord

Sted: Scenen, Arendal bibliotek

Gratis, men hold av gratisbillett via denne lenken

Arr.: Norsk Forfattersentrum Sørlandet og Arendal bibliotek

Andre arrangement

Sjå alle arrangementa