Fakta om fiksjon #tro

Fakta om fiksjon er en arrangementsrekke i regi av Norsk Forfattersentrum Sørlandet der en skjønnlitterær forfatter møter en fagperson til samtale om et felles tema.

Fakta om fiksjon #tro

I denne samtalen samtaler forfatter Lars Petter Sveen med prest Sunniva Gylver om tro, og om religion som moralsk veiviser. Samtalen ledes av Irene Gressli Haugen, avdelingsleder ved Norsk Forfattersentrum Sørlandet.

Gratis inngang!

Lars Petter Sveen er forfatter og bibliotekar. Han fikk Tarjei Vesaas' debutantstipend, Aschehougs debutantstipend og Sunnmørsprisen for debutboka "Køyre frå Fræna" (2008). "Guds barn" (2014) er Sveens tredje bok og ble hans litterære gjennombrudd. Romanen er solgt til flere land, og Sveen fikk en rekke priser for boka. I Morgenbladets kåring av de 10 mest fremste, unge forfatterne i 2015 stod han på listen.

Sunniva Gylver er prest i den norske kirke, og ansatt ved MF Vitenskapelig høyskole. Hun markerte seg tidlig i karrieren i norsk offentlighet som uredd og utradisjonell. I tillegg til presteembetet har hun vært programleder for flere tv-sendte livssynsprogrammer. Gylver har også gitt ut flere bøker, vært redaktør i Luthersk Kirketidende og spaltist i ulike norske medier.

Dette arrangementet er et samarbeid mellom Norsk Forfattersentrum Sørlandet og Holmestrand bibliotekene. Arrangementet er støttet av Fritt Ord og Norsk Forfattersentrums medlemsfond.

Foto av Sunniva Gylver: MF Vitenskapelig høyskole

Foto av Lars Petter Sveen: Tine Poppe

Andre arrangement

Sjå alle arrangementa